ZETApress

hírportál

Megint kikaptunk Szlovákiától

Barát Botond, Dzsuzsák Balázs és a gólszerző Szoboszlai DominikLabdarúgó válogatottunk tegnap este a Groupama Arénában 2:1-re kikapott Szlovákiától az Eb-selejtezősorozat 6. játéknapján, s ezzel az ötcsapatos E-csoport éléről a 3. helyre csúszott. A március 21-ei 1. játéknapon a szlovákok 2:0-ra vertek meg minket Nagyszombaton.

Már a múlt csütörtöki főpróba sem sikerült: válogatottunk 4000 néző előtt 1:1-es félidő után 2:1-es vereséget szenvedett Podgoricában Montenegrótól felkészülési mérkőzésen az M4 Sport kamerái előtt úgy, hogy Hollander Filip góljával már a 2. percben vezetést szereztünk. A hazaiak a 32. percben Nebojsa Kosovic révén egyenlítettek, majd a győztes találatukat a 75. percben Stefan Mugosa szerezte meg 11-esből.

Válogatottunk továbbra is nyeretlen maradt Montenegró ellen: egy döntetlen mellett másodszor kapott ki. A magyarok három újoncot avattak a kezdőként csak egy félidőt játszó Gazdag Dániel, a szünetben beállt Sigér Dávid és a 61. percben becserélt Ferenczi János révén. Sigér lett az 1000. játékos, aki pályára lépett a nemzeti együttesben. A hazaiak kispadján győzelemmel debütált Faruk Hadzibegic szakvezető.

Másnap este az E-csoport 5. játéknapján szabadnaposok voltunk, a további eredmények: Szlovákia?Horvátország 0:4 (0:1) és Wales?Azerbajdzsán 2:1 (1:0) voltak. 4 lejátszott mérkőzés után 1. Magyarország 9, 2. Horvátország 9, 3. Wales 6, 4. Szlovákia 6, 5. Azerbajdzsán 0 pontos volt, azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.

A tegnap esti meccsen a vendégek a 40. percben Robert Mak góljával szereztek vezetést, majd a II. félidő elején Szoboszlai Dominik szabadrúgásból egyenlített. A győztes találatot Robert Bozenik szerezte az 56. percben, így a magyarok hatodik mérkőzésükön is nyeretlenek maradtak Szlovákia ellen. A mérkőzést követően a játékvezető reklamálásért Baráth Botondot kiállította, így sem ő, sem a két sárga lapos Nagy Ádám nem játszhat a 7. játéknapon.

Az E-csoport állása a 6. játéknap után: 1. Horvátország 10, 2. Szlovákia 9, 3. Magyarország 9, 4. Wales 6, 5. Azerbajdzsán 1 pont, azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt. Legközelebb október 10-én Splitben játszunk a horvátokkal, őket a március 24-ei 2. játéknapon 2:1-re vertük az Üllői úton. Október 13-án az azerieket fogadjuk, a november 19-ei zárónapon a Wales-iekhez utazunk. Esélyesek vagyunk, mert tavasszal mindkettőjüket legyőztük.

Szóljon hozzá!