ZETApress

hírportál

Aranyos vb-kezdet

Zombori Gábor a FINA Junior Úszó Vb első napján felrobbantotta a Duna Arénát. Tegnap este nemcsak a Duna felett, hanem a Duna Arénában is tűzijáték folyt, hiszen már a FINA Junior Úszó Világbajnokság első döntőjében hazai győzelem született.

Hatalmas energiával startolt el augusztus 20-án a 7. FINA Junior Úszó Világbajnokság, amely már az első napján aranyat hozott a hazai úszósportnak. A mindössze 16 esztendős Zombori Gábor már a döntőbe is toronymagasan a legjobb idővel került, de tudta tovább emelni a tétet: 3:46,06-os idővel és junior világcsúccsal megnyerte a 400 méteres férfi gyorsúszók futamát. Zombori amellett, hogy döbbenetes úszásával 6 másodperccel javította eddigi legjobb idejét, elsőként érte el a magyar úszók közül az olimpiai kvótát érő A-szintet, vagyis számíthatunk rá, hogy ott lesz 2020-ban a tokiói olimpián is.

A FINA Junior Világbajnokság épp csak, hogy kezdetét vette, egész biztosan számos izgalmas pillanatot tartogat még vasárnapig. Különösen érdemes odafigyelni Berecz Blankára, akinek minden esélye meg van arra, hogy a 200 méteres női pillangó döntőjében csatlakozzon junior világbajnokaink táborához, amelyet nem kisebb nevek alkotnak, mint Késely Ajna, Milák Kristóf, és a legújabb tag: Zombori Gábor.

Még nem késő kilátogatni a Duna Arénába, hiszen a nagy érdeklődésre való tekintettel új szektorokat nyitnak meg a szurkolók előtt a szervezők. A FINA Junior Világbajnokság iránt tanúsított nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy újabb szektorokat nyitnak meg a látogatók előtt, hogy minél többen szurkolhassanak a jelen és a jövő úszótehetségeiért a helyszínen is. A rendezvény ingyenesen látogatható a 18 év alatti és 65 év feletti szurkolóknak, továbbá a délelőtti futamokra 500, a délutáni döntőkre pedig 1000 forintért lehet jegyet váltani az esemény hivatalos weboldalán és a Jegymester felületén.

Szóljon hozzá!