ZETApress

hírportál

Csak a Fradi!

Továbbjutás MáltánNégy kupacsapatunk közül egyedül a Fradi jutott tovább! A zöld-fehér gárda a máltai Valletta legyőzésével, 4:2-es összesítéssel jutott tovább a BL harmadik selejtező körébe, ahol augusztus 06-án kedden 20 órakor Zágrábban, majd egy héttel később 19:30-kor az Üllői úton léphet pályára a főtáblára jutásért.

Az Európa Liga második selejtező körében mindhárom csapatunk elvérzett. A legnagyobb kudarc a DVSC-t érte, amely a múlt heti torinói 3:0-s vereség után tegnap a Nagyerdei stadionban 4:1-re kapott ki, így 7:1-es összesítéssel búcsúzhatott.

A Mol Fehérvár FC egy hete a felcsúti Pancho Arénában 1:0-ra nyert, tegnap Vaduzban a rendes játékidőben ugyanennyire kikapott, majd a hosszabbítás I. félidejében liechtensteini ellenfele a győztes gólt is megszerezve 2:1-gyel jutott a harmadik körbe.

A Honvéd múlt héten Győrött, majd tegnap Romániában is gól nélküli döntetlent játszott, s a hosszabbításban sem születtek találatok. Következtek a tizenegyesek, melyet a Craiova 3:1-re nyert. Mégsem biztos a Honvéd-búcsú, mert a piros-feketék megóvták a meccset. Az ok: a hosszabbítás utolsó percében egy játéktérre dobott hanggránáttól a bíró megsérült és félórás ápolásra szorult. Végül a tartalék játékvezető játszatta le a hiányzó pár másodpercet, melyben már csak unottan passzolgattak a játékosok a hármas sípszóra és a büntetőkre várva. Ha az óvást elfogadják, 3:0-s összesítéssel a Honvéd jut a jövő csütörtöki harmadik körbe, ahol az AEK lesz az ellenfél.

Szombaton indul a bajnokság NB I-ben

Holnap este 19:30-kor egy pesti és két vidéki meccset játszanak az OTP Bank Ligában. Mivel a Megyeri úti stadion gyepszőnyegét ősszel felújítják, a lila-fehérek az egy hónapja átadott Fáy utcai Vasas-stadionban fogadják ellenfeleiket, elsőkét mindjárt a felcsúti PAFC-ot. Kisvárdára a Paks, míg Mezőkövesdre az újonc ZTE látogat. Mivel kupacsapataink halasztást kaptak, így az FTC?DVSC találkozó időpontja egyelőre ismeretlen, míg a két tegnapi vesztes vasárnap 18 órakor lép pályára. A fehérváriak immár a sóstói stadionban az újonc Kaposvárt fogadják, míg a Honvéd Diósgyőrbe látogat. Ugyancsak vasárnap kezdődik a bajnokság az egy csoportos NB II-ben és a három csoportos NB III-ban is.

Szóljon hozzá!