ZETApress

hírportál

Megint megkínoztak egy kutyát

A elmúlt hétvégén három megkínzott kutya is a Noé Állatotthonba került. Egyiket az autó ütötte el, másiknak a heréjét vágták ketté, s a harmadik is ártó emberi beavatkozás nyomát viseli. Az alapítvány most szemtanúkat keres. Az várják a bejelentőktől, hogy az állatkínzók végre méltó helyükre, a börtönbe kerüljenek.

Sajnos a bírósági ítéletek nagyon enyhék. 2004. áprilisától van lehetőségük bíróságainknak akár három évre is börtönbe utalni az állatok brutális megkínzóit. Sajnos eddik egyszer sem éltek vele. Szabtak ki ugyan fogházbüntetést, de végrehajtását több év próbaidőre felfüggesztették. Inkább a pénzbüntetéssel éltek bíróságaink, s a korábbi ötvenezer forintos plafon helyett olykor a 2004-től lehetséges százezer forintot is kiszabták. Ezt eddig még senki nem akarta leülni, inkább, ha részletre is, de fizetett.

A döntéshozók kezdeményezésének eddig visszatartó ereje nem volt. A kiváló javaslat, a közel kétéves törvény megbukott a bíróságok ellenállásán. Persze nekik mérlegelési joguk van, így a korlátlan enyhítést megtehetik. Kár, hogy függetlenségükben a törvény szellemétől is függetlenítik magukat.

Szóljon hozzá!