ZETApress

hírportál

Kutyus a havas úton

Kutyus2Az úttestre kötötte ki a kutyát Szegeden egy állatkínzó. Bűncselekményt követett el az a lelketlen és buta alak, aki a keverék, közepes testű kutyát egy villamossín és autóút közelében lévő korláthoz kötve hagyott magára. A türelmesen várakozó ebere egy taxisofőr lett figyelmes, ő kért segítséget az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberétől.

Az állatmentő a fagytól dermedt szőrpamacsot megfelelő ellátásban részesítette. Az ügyben rendőrségi feljelentés is történt, bár az ismeretlen elkövetők által véghezvitt állatkínzásokban csekély a sikeres nyomozások aránya. Háziasított emlősállatot utcára kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény szerint akár három évig terjedő börtönnel is sújtható bűncselekmény. Ettől függetlenül a felelőtlen állattartók a megunt háziállataiktól előszeretettel utcára dobással próbálnak megszabadulni. Utcáról megmentett kutyusok és cicusok az Ebangyal.hu weboldal révén felelősen gondolkodó örökbefogadó gazdikat keresnek.

Mit lehet ehhez hozzátenni? ? Sajnos amíg bíróságaink a 2004-es új állatvédelmi törvény ellenére csak felfüggesztett szabadságvesztést mernek kiszabni, de senkinek sem kell leülni a büntetést, mindig lesznek ilyen lelketlen alakok, akik anyagi, vagy kényelmi okokból válnak meg négylábú társaiktól. Őket sosem fogom megérteni. Holnap lesz egy éve, hogy Mazsi kutyánk végleg elaludt. Három hét híján 11 évet élt, az utolsó nyolc hónapban naponta kellett inzulinoznom, mégsem tudtam volna kitenni az utcára csak azért, hogy a tartási és gyógyítási költségét megtakarítsam!

Szóljon hozzá!