ZETApress

hírportál

Jegesmedvék műjégen

Közel kétezren korcsolyáztak a jegesmedvékért a hétvégén, Oláh Gergő, Muri Enikő és Istenes Bence is jegesmedve álarcot húzott szombat este a Városligeti Műjégpályán. Ez az esemény része a Coca-Cola és a WWF közös, Arctic Home nevű kampányának, amellyel felhívják a figyelmet a jegesmedvék élőhelyét és az egész világot is fenyegető klímaváltozás veszélyeire.

A szombati nap a jegesmedvékről szólt a Városligeti Műjégpályán. Közel kétezer jegesmedve álarcot viselő korcsolyázó csatlakozott az Északi-sarkvidék megóvására indított kampányhoz. A korcsolyázók között olyan X?Faktoros sztárvendégek is voltak, mint Oláh Gergő és Muri Enikő. ? Nyáron, ha tehetem, a városban biciklivel közlekedem. Azt gondolom, ha sokan csak ilyen kis lépéseket teszünk, akkor közösen harcolhatunk a klímaváltozás hatásai ellen, és így segíthetjük a jegesmedvék természetes élőhelyének megóvását is ? mondta Istenes Bence. ? Ma itt a jégpályán nagyon sok gyerek korcsolyázott a szüleikkel. Az ilyen rendezvények nagyon jó alkalmat jelentenek, hogy már gyerekként is megismerkedjenek a környezetvédelem fontosságával ? tette hozzá Enikő. ? Két gyerekem van, és a feleségemmel már az elején eldöntöttük, hogy nemcsak hogy felhívjuk figyelmük a világunkat érintő problémákra, hanem tudatosságra is neveljük őket ? tudtuk meg Gergőtől.

A korcsolyázókat olyan jegesmedvés programok is várták a Városligeti Műjégpályán, mint például fotózás egy életnagyságú jegesmedve-családdal, vagy a jegesmedvéket és az Északi-sarkvidéket bemutató mini-kiállítás. A résztvevőknek lehetőségük volt a WWF szakértőivel is találkozni, így többet megtudni a jegesmedvékről és élőhelyükről, vagy akár adományozni is lehetett a weboldalukon.

A rendezvény egyik különlegessége volt a Polar bearing-aktivitás. A planking napjaink egyik legnépszerűbb őrülete, amelynek lényege, hogy a legkülönbözőbb felületeken kell mozdulatlanul feküdni egy kép erejéig. Az Arctic Home kampánynak köszönhetően a látogatók szombaton, a Városligeti Műjégpályán, és az azt megelőző napokban Budapest több pontján is kipróbálhatták a planking nyomán született Polar bearing-et vagyis a Pózolj jegesmedvével! ? aktivitást. Ahogy korábban megírtuk, a Polar bearing célja szintén az volt, hogy a résztvevők felhívják a figyelmet a jegesmedvék élőhelyének megóvására.

Szóljon hozzá!