ZETApress

hírportál

Macskakifutó sztárokkal

Elkészült a NOÉ Állatotthon új macskakifutója. Európai színvonalú macskakifutót és rehabilitációs központot adtak át ma délben, a Csordakút utcai NOÉ Állatotthonban. A hivatalos megnyitón Mészáros Dóri, Puskás Peti, Vadon Jani és VV Oli költöztette be a cicákat új otthonukba.

Az Alapítvány munkatársai olyan helyet hoztak létre macska védenceiknek, ahol az állatok meleg, száraz helyen lehetnek. Ugyanakkor lakóhelyüket egy elkerített, biztonságos, természetes kifutó veszi körül, hogy élvezhessék a számukra oly fontos természetet. A hatalmas kifutókban a cicák már-már luxus körülmények között élhetnek. A kifutókban macskaházakkal, padokkal, sziklakerttel és néhány árnyékot adó tujával.

A macskák helyzete ma Magyarországon, ha lehet még rosszabb, mint a kutyáké. Hatalmas tömegek élnek és szaporodnak ellenőrizetlenül az utcákon. Sajnos mindenkin a NOÉ Állatotthon Alapítvány sem tud segíteni, de hitvallásukhoz hűen bajbajutott, beteg vagy életveszélyben lévő állatot soha nem hagynak cserben. Becslésük szerint évente több száz macska esik áldozatul állatkínzásnak, elhanyagolásnak.

Az általuk befogadott, meggyógyított állatokat minden esetben ivartalanítják, oltják és természetesen a végső cél az örökbe adás. Önkénteseik rendszeresen járnak iskolákba, óvodákba, illetve az Állatotthonban is fogadják a csoportokat, ahol az ivartalanításról és a megelőzésről tartanak előadásokat.

A mostani európai színvonalú létesítmény nem csupán lakhelyül szolgál a rászoruló cicáknak, de egyfajta rehabilitációs központként is üzemel, félős, antiszociális macskák részére. Így olyan állatok is sikeresen örökbe adhatóak, akiknek korábban erre semmi esélyük nem volt.

Szóljon hozzá!