ZETApress

hírportál

Kutyák a médiában

Az AnimalMedia az állatokkal kapcsolatos cikkek kidolgozását és képekkel együttes megjelentetését végzi a hazai írott és elektronikus sajtóban. Mivel a kedvenc állatok ? főleg a kutyák és macskák ? száma Magyarországon jelenleg minden eddigi rekordot felülmúl, az embereket nagyon érdekli a helyes etetésük, gondozásuk, tartásuk, adta hírül Horváth Dávid. Napi állatorvosi praxisában is folyamatosan tapasztalja ezt.

Mivel számtalan cikket, cikksorozatot, az olvasó kérdez, az állatorvos válaszol és sztárvendég jellegű közleményt jelentetett meg (valószínűleg legtöbbet az országban az állatorvosok közül), úgy gondolta, hogy létrehoz egy független szaktanácsadó és kivitelező céget az állatokkal kapcsolatos mindenféle témáknak az írott és internetes sajtóban történő megjelentetésére.

Eddigi írásait sokáig sorolhatná. Számos újságban van már ilyen állatokkal kapcsolatos sorozat, több újságban állatorvos szakértő válaszol a kérdésekre, így aki a konkurenciával meg akar küzdeni, nem kerülheti el hosszú időn keresztül a témát. És miért ne a legjobbnak kérje ki a szaktanácsát, annak, aki a legtöbb cikket publikálta eddig. Referenciája az internetes oldalukon meglátható.

Természetesen egy személyes vagy telefonos megbeszélés alkalmával még konkrétabb ajánlásaimmal tudnám segíteni kiadványát. Lovas Éva újságíró kolléganője is segíti munkáját, de igény szerint egy nagyobb csapatot is ki tudna állítani. Professzionális fotós, karikaturista, rajzoló, rejtvénykészítő kollégák munkája a honlapjukon is olvasható.

Dr. Horváth Dávid állatorvos a Fazekas Mihály Gyakorló Gimnáziumban tett kitűnő érettségi vizsga után rögtön az Állatorvostudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, már az egyetemi évek alatt jó néhány alkalommal dolgozott külföldi állatklinikákon (pl. New York, Straubing és Wemding Németországban, valamint Bécs). Az állatorvos-doktori diplomája megszerzése után (1995-től) az Állatorvostudományi Egyetemen, a Sebészeti és Szemészeti Tanszéken és a Belgyógyászati Tanszéken dolgozott egy évet. A nagy betegforgalom nagyon jó tapasztalatot adott a későbbi klinikai tudáshoz.

A Knézich állatorvosi rendelőt 1997-ben alapította. A 2001-ben alapította a XXI. kerületben a csepeli központi állatorvosi rendelőt és állatkozmetikát, ahol kollégáival együtt dolgozik. 2003-tól üzemel 3-ik állatorvosi rendelője, a közép-ferencvárosi állatorvosi rendelő. 1997-től publikál különböző szakmai és egyéb folyóiratokban állatorvosi cikkeket. Elnöke a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezetének, melynek Benkó Sándor világhírű dixieland muzsikus a tiszteletbeli elnöke. Az állatorvosi, állattartási, állatvédelmi, fajtaismertető cikkeihez a fotókat saját fotógyűjteményéből maga adja, vagy professzionális fotós ismerőseivel, köztük Drobilich Tímeával készítteti el.

Szóljon hozzá!