ZETApress

hírportál

Rácz Károly, a kutyabarát

Terry Black feljelentésre készül a NOÉ Állatotthon Alapítvány ellen. Az Alapítvány értetlenül áll Rácz Károly fenyegetése előtt, mely szerint feljelentést kíván tenni ellenük a dabasi illegális kutyatelep felszámolása kapcsán elkobzott kutyák ügyében ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Mint a NOÉ Állatotthon Alapítvány korábbi tájékoztatásában szerepelt, pénteken a Dabasi Hatósági Fő-állatorvos kezdeményezésére Dabas Város Jegyzője kobzási határozatot adott ki egy dabasi illegális kutyatelepen szörnyű körülmények között tartott kutyák elkobzásáról. A határozattal egyidejűleg a telep tulajdonosát azonnal eltiltották mindennemű állattartástól, valamint felkérte a NOÉ Állatotthon Alapítványt, hogy a kutyákat gyűjtse be, szállítsa el és gondoskodjon azok elhelyezéséről, ellátásáról és szükséges orvosi kezeléséről az ügy lezárásáig. A kutyák a határozat alapján a Magyar Állam tulajdonába kerültek.

A kobzás foganatosítása rendőri intézkedéssel történt, a telepen talált mindegyik kutya azonnal, még a helyszínen nyilvántartásba lett véve, melyről a rendőrség és a Hatósági Fő-állatorvos is jegyzőkönyvet készített. A NOÉ Állatotthon Alapítvány 35 kutyát szállított és helyezett el. Egészségügyi állapotuk felmérésére azonnal megtörtént, parazitamentesítésen estek át, valamint egyedi azonosító-chippel látták el őket. A sérült vagy betegség tüneteit mutató állatok kezelése haladéktalanul megkezdődött.

Az ellátás ellenére egy felnőtt kutya ? gyaníthatóan súlyos fertőző betegségben ? másnapra elpusztult, tetemét az Alapítvány boncolásra küldte, halála pontos okát ez fogja kideríteni. A telepen talált néhány napos kölyökkutyák közül egy szintén meghalt.

Az állatok elszállítását és elhelyezését Dabas Város Jegyzőjének felkérésére végezte a NOÉ Állatotthon Alapítvány. A telep tulajdonosának ? aki ellen hasonló vétség miatt jelenleg is eljárás folyik ? a folyamatban lévő hatósági ügymenet során kell bizonyítania, hogy megfelelő módon tartotta a kutyákat. Panasszal az intézkedő hatóságokhoz fordulhat.

Rácz Károly, alias Terry Black szerepe az ügyben a NOÉ Állatotthon Alapítvány előtt nem ismert, az Alapítvány ellen semmilyen jogalap nincs feljelentést tenni. A NOÉ Állatotthon Alapítvány Terry Black rágalmait nem kívánja kommentálni, ahogy eddig, ezután is csak a bajbajutott állatok érdekeit képviseli ? fejeződik be közleményük.

Szóljon hozzá!