ZETApress

hírportál

Ibolyántúl a Pódiumon

Oláh Ibolya előadói estje lesz 2019. január 5-én szombaton 19:30-kor a Dorottya utca I. emeletén, a Hungarikum Pódiumon. Koncert és színházi este, személyes hangvételű ?beszélgetés? a hallgató-nézővel; csöndes feltárulkozás a dalokon és az énekesnő életének fontosabb eseményein keresztül.

Az énekesnő ?berobbanása? a hazai rock-pop szakmába, a kulturális életbe, felkavaró és megosztó volt egyszerre. Fanatikus rajongók és hangos elutasítók ?övezték? pályáját, életét a média boncolgatta és tálalta, de a szakma nagyjai írtak hozzá és számára remek dalokat, többek közt: Presser Gábor, Geszti Péter, Novák Péter, Szenes Iván, stb. Oláh Ibolya mást akart: megfogalmazni, megérteni a körülötte kavargó világot, és saját dalokban adni át ? merészen nyíltan, szabatosan ? megfogalmazott gondolatait. Van miről beszélnie, többek sorsa az ő élete.

Ezen a koncert színházi estén, bátran és nyíltan vállalva önmagát ?beszámol? a gyerekkoráról, a származásáról, az intézetről, a barátságról, a szerelmekről, a megtett útról, a kudarcokról, sikerekről, félelmekről, álmokról ? a dalok, ha lehet, még mélyebbre visznek ? Ibolyán túlra ? az önvallomás-estében. Az egyetlen hangszer, a ?mindent tudó? zongora teszi lehetővé, hogy a nézők figyelme a szöveg és zene által megfogalmazott gondolatokra összpontosítson, éppen ezért a színházi eszközök is minimálisak, a színpadkép, a ruha, a világítás a személyes hangvételű ?beszélgetést? szolgálja.

Az elhangzó dalok az énekesnő saját régi és új, zongorára hangszerelt művei, valamint, az est alapgondolatát erősítendő hangzanak el a ?vendégdalok?, cigány-dallamok, balladák, Kurt Weilltől, Bertold Brechtől, példaképektől, Szenes Ivántól, Presser Gábortól, Katona Kláritól, stb. Zongorán közreműködik: Furák Péter, rendező: Vörös Róbert ? tudatta Jánosi Katalin.

Szóljon hozzá!