ZETApress

hírportál

Gyermekkarácsony Gyermekmentőkkel

Felejthetetlen karácsonyi élmények és ajándékok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól: ingyenes ünnepi rendezvények 2600 gyermek részére. Az NGYSZ idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg a magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő, rászoruló gyermeket.

Idén továbbá az állandó karácsonyi rendezvényeink kiegészülnek a Madách Művészeti Iskola és Sárközi Gyula jóvoltából a Bogármesék című előadással is, melyre 600 gyermeket hívunk meg különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből és gyermekintézményekből december 12-én szerdán 18 órára a RaM Colosseumba ? tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ sajtóreferense. Tavalyi fotóink Gordon Eszter felvételei.

Mindenki Karácsonya a WestEnd City Center Cinema City mozitermében 300 gyermek részére december 10-én hétfőn 13 és 15 óra között. Az NGYSZ aznap 300 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő Mindenki Karácsonyára, hogy ezzel is szebbé és emlékezetesebbé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat 27. éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Immáron több éves hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei részt vesznek a programsorozaton, hogy műsorukkal a rászoruló gyerekeknek egyedülálló és maradandó élményt nyújtsanak, ezzel kiszakítva őket a nehéz mindennapokból.

Az OTP Bank ? a Gyermekmentő egyik legnagyobb és legrégebbi támogatója ? a korábbi évekhez hasonlóan, idén is különleges meglepetéssel készült az eseményen részt vevő gyerekeknek. A Bank munkatársai ez alkalommal is az igazi karácsonyi hangulatot, a meghittséget, az ajándékozás örömét, a gondtalan játékot és az együtt töltött minőségi pillanatokat szerették volna a gyerekeknek ajándékozni társasjáték formájában. Az OTP Bank mellett a 19 éve az esemény helyszínét biztosító WestEnd City Center is ajándékcsomaggal és meglepetés műsorszámmal várja a gyerekeket. A szervezők arcfestéssel és édességgel is kedveskednek majd a kis vendégeknek.

Országházi Gyermekkarácsony 800 gyermek részére december 15-én szombaton. Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezi meg az Országházi Gyermekkarácsonyt, melyre 800 nehéz anyagi körülmények között élő, általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról. Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az épület termeit.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd és különböző interaktív programokon vehetnek rész, úgy mint buborékfújás, lufihajtogatás vagy kézműves foglalkozások. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják majd végig őket az Országház nevezetességein, sőt megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrség-váltását is. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd. A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül Kövér László házelnöknek és Edvi Péter NGYSZ elnöknek részvételével.

MKB Karácsonyi Gyermekgála Csajkovszkij: A diótörő című mesebalettje 1500 gyermek részére december 16-án vasárnap 11-től 14 óráig. December 16-án vasárnap délelőtt az MKB Bank közreműködésével ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Gyermekgáláját az NGYSZ, amelyre immáron 21. alkalommal kerül sor. A gála programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző A diótörő című mesebalett.

Az Operaház felújítása miatt idén is az Erkel Színház ad otthont az eseménynek, ahová az MKB Bank az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező 1500 nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg. Az előadással, az ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal a bank szeretné szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné varázsolni a rászoruló gyerekek karácsonyát ? a kezdetek óta mostanra már közel 27 ezer gyermek számára. A gyermekek elragadtatott tapsa, a jóízűen elfogyasztott finomságokkal megtelt pocakok és az ajándékokkal tömött hátizsákok látványa igazán szívet melengető érzés a támogatók számára.

A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij: A diótörő című előadása évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Idén visszatér az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete és a klasszikus balett hagyományait követő, de a XXI. század táncművészeti elvárásainak megfelelő darab. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát. Az előadást három felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Földi Leát (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Bajári Leventét (Drosselmeier) és Radziush Mikalait (Egérkirály) láthatjuk.

A rendezők idén köszönetet mondanak a BASF Hungária Kft-nek, a Semes Kóser Pékségnek, a Budapesti Operettszínháznak, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-nek, a Penny Marketnek, az EMMI-nek, a METRO Kereskedelmi Kft-nek, a Smile Palacsintának, a SPAR Magyarország Kft-nek, a Magyar Pékszövetségnek és az UNIQA Biztosító Zrt-nek, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Szóljon hozzá!