ZETApress

hírportál

R-GO koncert decemberben

Szikora Robi-Go35 éves jubileumi R-GO koncert lesz december 18-án kedden 20 órától a Papp László Sportarénában ? tudatta Jánosi Katalin. Ez lesz az évszázad csikidam partyja Szikora Robival, a stílusteremtő, a kiapadhatatlan energia- és örömforrással. Jegyek a Jegy.hu weboldalon válthatók.

35 évvel ezelőtt született az R-GO és vele egy különleges zenei világ: a Csikidam, mely maga lett az életöröm, a napfény, a ritmus. (Robi akkoriban lépett ki a Hungária együttesből, így a név is erre utal: Robi Go.) A zene, amit nem tudsz egy helyben hallgatni, megmozdul a kezed, a lábad, a testedben áramlani kezd az energia, felderül a lelked, jókedvű leszel.

Az R-GO zenéjében egyszerre van jelen az önmagunkra kacsintás, a humor és azok a gondolatok, amelyek megszólítanak és megállítanak egy percre, hogy elgondolkodj, képessé válj arra, hogy azt az életörömöt amit ez a zene ad neked, tovább tud adni másoknak.

Szikora Robi először a legendás Táncdal-fesztiválok előadóit utánozva rendezett házi koncerteket, de otthon Zorán számait is előszeretettel énekelte. Nagymamája biztatására 5 forintért cserébe kezdett dalokat írni. Zeneszerzői pályafutása így vette kezdetét. A gitár mindig ott volt a keze ügyében, aztán jött a többi hangszer: a zongora, a dob és természetesen ezek mellé az ének is. Robi zeneszerzői és előadói sokoldalúsága, zenészi sokoldalúságából fakad. Meghatározó élmény volt számára a Beatles muzsikája és John Lennon személye.

Mai fiatal rajongói közül bizonyára kevesen tudják, de kiváló zenei parodista is. A Magyar Televízió egykor népszerű könnyűzenei műsorának a Pulzusnak ő és az R-GO készítette el a teljes magyar zenei életet felsorakoztató zenei paródia változatát, amelyben Robi hol Presser Gábor bőrébe és hangjába, hol a Neoton Família énekesnőjének szerepébe bújt, de eljátszotta a korszak többi nagy szólistájának és zenekarának szerepét is.

A koncertnek lesz két különleges sztárvendége és több olyan zenei meglepetése, amelyet eddig a rajongók még sosem hallhattak. Természetesen az R-GO minden korszakából elhangzanak a legnagyobb slágerek és lesz Hungária blokk is, melyben Szikora-szerzemények szólalnak meg. Ezt a koncertet sem lehet majd egy helyben állva végighallgatni, mert rövid időn belül mindenkit magával fog ragadni a Csikidam-érzés.

Szóljon hozzá!