ZETApress

hírportál

Mindjárt jönnek a sztárock!

Sztárock a csarnokbanMár csak pár nap és végre magyar színpadon is látható lesz az Alice In Chains! A Petőfi Csarnokban néhány dolgot át kell rendezni a zenekar kéréseinek megfelelően a koncert előtt.

Egyfelől a banda sokkal nagyobb öltöző kért, mint ami ilyen célra található az épületben ? közös öltözőt használnak mindannyian ?, másrészt ki kell alakítani egy úgynevezett AIC Tuning termet is, ahol a csapat a koncert előtt felpörgeti magát egy kis közös zenéléssel, jamm-eléssel. Ezért a Csarnok hátsó nagy termeit foglalja majd el a zenekar és az eredetileg öltözőknek használt kisebb helységek lesznek a produkciós és turné irodák.

Az egész backstage területet nem-dohányzóvá alakítják, csak a tuning szobában lehet majd rágyújtani. Úgy tűnik, az Alice In Chains tagjai mostanra már előnyben részesítik az egészségesebb életformát, például alkoholt egyáltalán nem kérnek, ellenben zöldségeket, tonhalat és gyümölcslevet igen ? tudatta a Live Nation.

A koncert napján 10 magyar technikus segíti a produkció építését, sőt, a banda csak a hangszereit és a mikrofonokat hozza, minden mást ? a 300 négyzetméteres színpadot, az erősítőket és lámpákat – magyar cég biztosítja; természetesen a zenekar igényeinek megfelelően. A zenekar kérésére külön figyelmet szentelnek majd a biztonságra, a beléptetésnél szigorú ellenőrzés lesz, sem kamerákat, sem láncokat vagy bármilyen éles tárgyat ? még ha ruhadísz is ? nem lehet majd az épületbe bevinni. A zenekar saját elmondása szerint a közönség egy hangos és heavy rock show-ra készülhet. A közel két órás koncertre jegyek még kaphatók a helyszínen és a Ticket Express országos hálózatában.

Szóljon hozzá!