ZETApress

hírportál

Újra indul A dal

Szombaton indul Tatár Csilla és Harsányi LeventeA dal 2016. Küldj pontszámot és szavazz a kedvenc első elődöntős dalodra, hogy biztosan ott legyen a középdöntőben! ? hangzott el a délutáni sajtótájékoztatón Óbudán, az MTVA Kunigunda utcai VIP-termében.

Átalakított nézőtérrel, megújult látvánnyal, különleges díszlettel és egyedi vezérlő és fénytechnikai megoldásokkal indul A dal 2016 szombat este. Az első elődöntőben mérettetik meg az első tíz dal abból a harminc pályaműből, amelyet egy tízfős szakmai elő-zsűri juttatott tovább a zenei műsorba. Szombaton színpadra lép: Benji ? Kötéltánc, ByTheWay ? Free to fly, Egy másik zenekar ? Kéne közös kép, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) ? Pioneer, Mohamed Fatima ? Ott leszek, Mushu ? Uncle Tom, Odett ? Stardust, Tolvai Reni ? Fire, Török Jázmin ? Power of love, Veres-Kovács Petra ?Singing peace.

A Duna és a Duna World csatornákon január 23-án, szombaton 19:40-kor startoló kétórás műsor 3 elődöntőből, 2 középdöntőből és a február 27-ei döntőből áll. Az egyes elődöntőkben 10, a középdöntőkben 9, a döntőben 8 versenydal hangzik el. A dal 2016 legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi dalok szülessenek. ? Az idei versenyre beérkezett rekordszámú pályamű, az erős mezőny, a sok újszerű dallam arra inspirált minket, hogy idén még több újdonsággal kedveskedjünk a nézőknek és a rajongóknak ? mondta Nyitrai Kata, az MTVA Gyermek, Ifjúsági és Szórakoztató Főszerkesztőség vezetője.

Az idei évadban megújult díszlet, látvány és világítás várja a versenyzőket és a nézőket. ? A dal 2016-ban alkalmazunk először olyan vezérlést a köztévében, amely a dalokra előre megírva tartja szinkronban a látványelemeket, a közel százhúsz mozgófejes lámpát és speciális effekteket. Külön érdekesség, hogy a backstage beköltözik a stúdiótérre, így végig együtt lehetnek a versenyzők, láthatják egymás reakcióit, illetve az ott ülő közönség is élőben biztathatja a páholyokban tartózkodó előadókat ? tette hozzá Nyitrai Kata.

A verseny házigazdái a már jól összeszokott páros, Tatár Csilla és Harsányi Levente. Csilla, kisfia születése után, ebben a műsorban debütál nyilvánosan, és bár idén egy kicsit másképp, de nagyon lelkesen készül az idei évadra is. ? A zene mindig kulcsfontosságú szerepet töltött be az életemben. Tavaly is imádtam ezt a műsort, igazi feltöltődés volt ilyen remek zenész emberek társaságában eltölteni a szombat estéket. Amióta édesanya vagyok és Milán Ruben velem van, már nemcsak hallgatom a dalokat, hanem dúdolom is, hiszen a kisfiam imádja hallgatni azt, ahogy anya énekel neki. Biztos vagyok benne, hogy a következő 6 hétben a zenei repertoárom ismét slágergyanús dalokkal bővül majd ? mondta Tatár Csilla.

Harsányi Levente ? aki már maga is dalszövegíró ? fontosnak érzi, hogy minél jobban bevonja a közönséget, mint ötödik zsűritagot a műsor ideje alatt. ? Azt szokták mondani, hogy az énekhang ér el a legmesszebbre. Azt nem ígérem, hogy dalolva fogom kérni a nézőket, hogy szavazzanak és pontozzanak, de mindent elkövetek annak érdekében, hogy a közönség legalább olyan aktív és véleményformáló zsűritag legyen, mint a négytagú szakmai zsűri ? mondta Harsányi Levente.

A dal 2016 elő- és középdöntőiben a négytagú zsűri ? Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós ? közvetlenül a produkció után pontozza majd a dalokat 1-től 10-ig. A versenydalok elhangzása alatt a nézők 5. zsűritagként szintén pontozhatják az adott produkciót. Az idei szériában ingyenes lesz a szavazás a dal applikáción, és Magyarországon elsőként, az adás ideje alatt A dal 2016 honlapján, is voksolhatnak majd a nézők kedvenc előadójukra. Mindezek mellett természetesen a hagyományos SMS-szavazás is megmarad.

Reflektorfényben a ruhák és a kiegészítők

A nézők a műsor folyamán különböző stílusú ruhákat és kiegészítőket látnak majd a zsűritagokon és a műsorvezetőkön, amelyek színben minden esetben harmonizálnak egymással. A ruha megalkotásában az előadott dal is megihleti a tervezőket. A dal 2016 a zene mellett az egyéniségnek és az ahhoz illő divatstílusnak is teret ad majd. Legyen az lezser, csillogó vagy éppen visszafogott klasszikus, a ruhák és a kiegészítők éppúgy megszólítják majd a közönséget, mint maga a szöveg és a dallam.

A dal 2016, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyének előkészítésében komoly szerep jut Kisprumik Ádámnak is, aki A dal 2016 stylistja. Tavaly is aktívan részt vett a ruhák megálmodásában és megtervezésében, de idén már az ő vezetésével készülnek el a fellépők és az előadók ruhakollekciói. A műsorban a lila szín kerül a középpontba, a ruha stílusát pedig az előadó személyisége határozza meg. Emellett fontos szempont, hogy a fellépők komfortosan érezzék magukat a ruháikban a színpadon.

Stylistként én csak irányt mutatok a zsűritagoknak és az előadóknak. A műsor során nem akarok teljesen új külsőt és stílust adni a fellépőknek, nem akarom őket kizökkenteni a komfortzónájukból. Inkább arra törekszem, hogy olyan ruhadarabokat válasszak nekik, amelyek jól mutatnak a tévé képernyőjén és illik a stílusukhoz. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a ruha része az egész előadásnak, és még a zene, a Dal előtt hatást vált ki a közönségből ? nyilatkozta Kisprumik Ádám A dal ruhapróbái kapcsán. A január 23-án kezdődő műsorban rengeteg trendi és egyedi ruhadarabbal találkozhatnak a nézők, amelyek vagy speciálisan a műsorra készültek vagy tehetséges magyar divattervezők készítettek. ? Nagyobb kihívást jelent egy előadónak saját ruhát készíteni, de az biztos, hogy ilyenkor olyan lesz a végeredmény, amilyet mi megálmodtunk! A ruha megalkotásában ilyenkor sokszor még az előadott dal is megihlet minket ? tette hozzá Ádám.

Szóljon hozzá!