ZETApress

hírportál

Sztárok is járnak cirkuszba!

Hajnóczy SomaOktóbertől több újdonsággal kedveskedik a Fővárosi Nagycirkusz a közönségnek. Útnak indítja Adj arcot a művésznek! nevű programját, amelynek célkitűzése az artistaművészek gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások kihangsúlyozása, valamint a hétköznapi csoda-csináló képességre történő figyelemfelhívás.

Emellett minden előadáson egy sztár bukkan fel a díszpáholyban, aki családjával nézi meg a cirkusz legújabb műsorát, a Balance-ot. (Szombati premierjükről idekattintva olvashatunk.) Hétvégén Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok és Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész, rendező látogatott el a Fővárosi Nagycirkuszba, akik meg is osztották gondolataikat az előadással kapcsolatban.

Hajnóczy Soma a magyar Duo Claire hálószámát emelte ki, elmondta, hogy a művészi produkcióban a lányok hajlékonysága nyűgözte le, valamint az X?Treme Borthers műsorszáma nyújtott neki feledhetetlen élményt. (Szeptember 30-án a Gottsegen Kardiológiai Intézetben varázsolt mosolyt a beteg gyermekek arcára, melyről idekattintva olvashatunk.) ? A lelki és a világgal való egyensúly is hamarabb megszületik az emberben, ha ilyen fantasztikus egyensúlyban van porond és közönség! ? fogalmazott Székhelyi József, aki kislányával érkezett.

Székhelyi József és SáraTudta ön, hogy Hajnóczy Soma 6 éves korában szeretett bele az illúziók világába, tíz évesen kezdett el komolyabban foglalkozni a bűvészettel? Szakterülete a színpadi (angolul stage vagy stand up) bűvészet. A Phone act műsorával ? amelyben többek között újragondolta a Rodolfo által is alkalmazott újságpapír-manipulációt ? kétszer is elnyerte a bűvésztársadalom legrangosabb kitüntetését, a világbajnoki címet. Székhelyi József 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje kitüntetést vehette át. 1997-ben Thália gyűrűt kapott, 1998-ban pedig Bartók-díjjal ismerték el munkáját.

A neves színművészekkel, énekesekkel, írókkal, költőkkel, képzőművészekkel, közéleti személyiségekkel és sportolókkal akár még egy közös fotót is készíthet, aki szeretne. A cirkuszba járók ezentúl minden egyes előadást követően a cirkusz előterében találkozhatnak a fellépőkkel, közösen szelfizhetnek, autogramot kérhetnek tőlük, így válik átjárhatóvá a nézők és artisták világa közötti misztikus határ; hogy a cirkuszművészet megújítása kapcsán ARTista Café címmel havonta ingyenes előadásra, beszélgetésre hívják a nézőket a Fővárosi Nagycirkuszba? A legközelebbi ARTista Café Egyensúly. Mit üzen a cirkusz? címmel október 5-én hétfőn 18 órakor kezdődik a Fővárosi Nagycirkuszban.

Szóljon hozzá!