ZETApress

hírportál

Éless-Szín Csömörön

Minden a pénzről szól! Kondákor Zsófi és Tóth Roland házaspárként lép színpadra. Új bemutatóra készül az Éless-Szín. A televízió képernyőkről is jól ismert Kondákor Zsófi és Tóth Roland ezúttal egy civódó házaspárt alakít, sok konfliktussal és még több nevetéssel ? tudtuk meg sajtósaiktól. Fotóink a társulat felvételei.

Orbók Attila: Nem válok el! című vígjátékát április végén-május elején mutatja be az Éless-Szín parádés szereposztással. Kondákor Zsófi és Tóth Roland mellett Kertész Péter, Rák Kati, Urmai Gábor, Koncz Gábor, Nyertes Zsuzsa, Éless Béla, Valler Gabriella, Mesterházy Gyula és Simonyi Réka is szerepet kaptak a darabban, melyet Éless Béla társulatvezető Koncz Gáborral közösen rendez. Az Éless-Szín az igényes szórakoztatás híve, ennek jegyében készül a mostani bemutató is. A társulat kettős premiert tervez: április 23-án csütörtökön 19 órakor, illetve május 3-án vasárnap 19 órakor mutatják be a vígjátékot a csömöri Petőfi Művelődési Házban.

Attila darabja akár ma is játszódhatna? Melyik kor ne ismerné azt a fajta házasságot, melyben nem a szerelem dominál, hanem az érdek és a pénz? ? A feleség, akit a darabban játszom, igencsak számító. Az érzelmek nem érdeklik, akinek pénze van, azzal esik szerelembe, ahhoz akar feleségül menni ? mesélte el a darab próbái kapcsán Kondákor Zsófi. ? Először dolgozom az Éless-Szín társulatával, örültem a felkérésnek. A televíziós feladataim mellett több társulattal is visszatérően dolgozom, és a színházi szerepek mindig változatosságot jelentenek: a próbafolyamat egészen másfajta munkát kíván, mint a forgatások ? fűzte hozzá Zsófi.

Tóth Roland már második alkalommal dolgozik az Éless-Szín társulatával. Korábban a Ma éjjel szabad vagyok című produkcióban aratott velük sikereket, a mostani premieren pedig a főszerelő férjet alakítja, a feleségébe szerelmes írót, Szőnyi Lórándot. ? Ez a férj egy csupa szív, bohém kis fickó, aki fülig szerelmes a feleségébe, és szilárd erkölcsökkel rendelkezik. Ugyanakkor a művészélet nem mindig könnyű, és a darab elején bizony neki sem az: hitelekkel a nyakán éldegél egy szegényes kis lakásban a feleségével. A várva várt áttörés, a karrier beindulása egyelőre nem tűnik túl esélyesnek ? mondta el a darab kapcsán Tóth Roland. ? Miközben ezt a szerepet próbálom, sokszor eszembe jutnak azok az idők, amikor még magam is színinövendék voltam, nem láthattam, merre visz majd a színészi pálya. Életem egyik legromantikusabb időszaka volt ez, bár azt be kell vallani, a pénz bizony nem vetett fel minket ? tette hozzá Roland.

Szóljon hozzá!