ZETApress

hírportál

Karácsonyi lovas show

Tibi és VikiA Nemzeti Lovas Színház társulata december 27-én szombaton 15 és 19 órakor mutatja be Musicalek lóhátról című produkcióját a Kerepesi úti Nemzeti Lovardában ? tudtuk meg délelőtt a Lurdy Ház parkolójában, ahol Pintér Tibor, az NLSZ alapítója és vezető művésze Békefi Viktóriával együtt a Magyar Lovasterápia Szövetség felkérésére lovas show-t tartott.

A bemutatóra a Ló az erkélyen című osztrák gyermekfilm premier előtti vetítése előtt került sor. A művészek nem maradhattak sokáig. Siettek tovább Szentendrére, mert a film ottani délutáni díszbemutatója előtt is jótékonysági fellépést vállaltak. Továbbindulásuk előtt sikerült mindkettőjükkel elbeszélgetnünk. Tibi elmondta, hogy lovasterápiával sosem foglalkozott, mégis elfogadta a Magyar Lovasterápia Szövetség felkérését, mert hisz a lovak gyógyító erejében. Elmondta, hogy négylábú társainktól megtanulhatunk felelősséget vállalni a ránk bízottakért. Ha szeretettel bánunk velük, szinte lesik gondolatainkat. Hatéves csődöre, Rambó is nyugodtan viselte a zenét, a közönség tapsát, a rövid vágtákat, s a hirtelen megállásokat. Több világslágert énekelt a hátán, s többször Vikit is maga elé ültette, vagy maga mögé állította a fekete fríz ménje hátán. Nem értettem, hogy lóbarátként miért visel sarkantyút, de megnyugtatott: nem fegyelmezésre használja, nem sérti vele véresre lova oldalát, hanem csak információátadásra, a nyugodt állat beindítására használja.

Viki Pesten nem ült lóra, mégis két lóval érkeztek. A másikat csak Szentendrén vezetik le a szállítókocsiról, ott fog a húszéves lány ráülni, s a nagyobb területen mindketten lóháton énekelnek és vágtáznak majd. Kérdésemre elmondta, hogy hat éve lovagol, rendszeresen gyakorol, s hetente vannak fellépéseik széles e hazában. Komáromból már elköltöztek, Szigetszentmiklóson, a Baranya megyei Bikalon és Budán, a Hidász utcai Honvéd Lovardában vannak telephelyeik. Nemcsak lovasként, énekesként is képzett: zeneművészeti szakközépiskolát végzett, most pedig főiskolai szinten tanulja a színész mesterséget.

Nemcsak a filmbemutatóra, hanem a csütörtökön beharangozott Lurdy Egészségnapra érkező vendégek is nézték-hallgatták a gyönyörű musical-eket a parkolóban, ahol a műsorvezető Kovács Áron volt. Az ismert énekes kérdésünkre elmondta, hogy nem esne le már a lóról, de inkább a földön marad és nagyon tiszteli Tiborék művészetét. Ló nélkül sem szerepeltek még együtt, bár volt már szó a közös fellépésükről.

Tiborral többször találkoztam a november végi ? december eleji Lovas Világkupákon a Budapest Arénában. Idén sajnos sem ő, sem Viki nem lesz ott. A karácsony utáni Aréna Plaza melletti lovas show-juk viszont látványosnak ígérkezik, ahol még hóesést is produkálnak, melyre jegyek portáljukon kívül idekattintva is megválthatók.

Szóljon hozzá!