ZETApress

hírportál

A Heineken legendái

Tegnap este lezajlott a Heineken Legendák Harca játékos küzdelem és a Star Serve csapolóversenyének elődöntője. Keressük az ország sztárcsaposát. A legjobb magyar bártender képviselheti hazánkat a Heineken világdöntőjén ? tudtuk meg tegnap este az Akvárium Klubban.

A Star Serve kezdeményezéssel a márka a csapolt sör minőségén szeretne javítani világszerte, ezért minden országban tréningezi a bártendereket. Az országos versenyek nyertesei megmérkőzhetnek az amszterdami globális versenyen, és az idei az első év, amikor magyar pultos is részt vehet ezen a világdöntőn. A tízfős középdöntő nyertese Tóth Brigitta, a Terasz csaposa lett a közönség szavazatai alapján. A verseny azonban még nem ért véget, a hazai döntőre a Balaton Soundon kerül majd sor.

A pultosok versenyével párhuzamosan zajlott a Legendák Harca játék országos döntője is, ahol a hírességekből álló zsűri döntötte el, kik voltak a legjobbak az alábbi kategóriákban: limbó, sörcsusza, szemöldöktánc, madárcsalogatás, extrém sörnyitás. (Az április 1-jei versenyfelhíváson mi is részt vettünk.) A házigazda Istenes Bence, a 25 játékos zsűrije Egri Péter (Mystery Gang), Erdei Madár Zsolt, Ganxta Zolee, Rippel Feri és Herczeg Zoli volt.

Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. Vendéglátóipari partnereinek bevonásával a Heineken tavaly elindította Star Serve elnevezésű tréning programját a tökéletesen csapolt és szervírozott sörért. A középdöntőben tíz kiválasztott bártender mérte össze csapoló tehetségét, hogy bebizonyítsa: a fogyasztóknak is számít, ha a csapolt sör professzionálisan felszolgálva kerül az asztalukra.

A csapolt sör az egyéb csomagolásokhoz képest egyedi a tekintetben, hogy a fogyasztói élményt a sör minősége mellett nagyban befolyásolja a termék felszolgálásának módja is. A márka felelőssége tehát nem áll meg ott, hogy a gyártó a megfelelő minőségű sört fejti a hordókba, hanem kiterjed a márkát képviselő vendéglátó egységre és csaposára is, aki így maga is a márkát képviseli a fogyasztó felé.

Ennek fontosságára építve a Heineken tavaly indította el Star Serve elnevezésű programját, és lehetőséget biztosított 80 kiválasztott vendéglátóhely dolgozóinak, hogy professzionális sörcsapoló képzésen sajátítsák el a tökéletes sörcsapolás és felszolgálás fortélyait képzett csapolómesterek közreműködésével. A sör és a pohár hőfoka, a sörcsap tisztasága, a csapolás dőlésszöge, a sörhab vastagsága, és a kiszolgálás minősége együttesen biztosítja, hogy a sörözés élménye teljes legyen.

Ami igazán fontos az az, hogy fogyasztóinknak a tökéletesen csapolt finom sör élvezetét nyújtsuk és ezt csak vendéglátós partnereinkkel együttműködve tehetjük meg. Ezért hívtuk életre a Star Serve programot és büszkék vagyunk rá, hogy olyan csaposokkal dolgozunk, akik megállják a helyüket egy nemzetközi versenyen is, és jövő év elején a legjobb magyar csapossal hazánkat is képviseljük a világversenyen ? mondta Jan-Willem van Wensem a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója.

A világszerte népszerű program első diplomásai most globális verseny keretében mérhetik össze tehetségüket Amszterdamban, melynek magyarországi középdöntője tegnap este került megrendezésre az Akvárium Klubban. A tegnapi középdöntő eredményeképpen az ország legjobb bártenderei Budapestről érkeztek, és mindannyian kiváló minőségben szervírozzák a Heinekent. Eredményük: 1. Tóth Brigitta, Terasz, 2. Harai István, Promenád, 3. Lencse János, Claro Bisztró, 4. Mácskovics Milán, Kioszk, 5. György Ádám Rómeó, Akvárium.

Régóta dolgozom már bartenderként, de a sörrel csak tavaly kezdtem el mélyebben foglalkozni, amikor a Heineken felkért, hogy legyek a szerződött csapolómestere. Remek lehetőségnek tartom a Heineken Star Serve programját a szakma számára. Ezeken a tréningeken megtanítjuk a csapolás technikáját, a csapoló készülék megfelelő tisztán- és karbantartását, ami jó a betérő vendégeknek és ezáltal hosszú távon hozzájárulhat az üzlet forgalmának növekedéséhez is. Az, hogy ezen felül a legtehetségesebbeknek most még Amszterdamba is van lehetőség kijutni, még izgalmasabbá teszi a céggel való együttműködést ? mondta Urbán Roland Star Serve csapolómester. A verseny azonban még nem ért véget, hiszen a magyarországi döntőre a MasterCard Balaton Soundon kerül sor. Öt hét múlva: július 10-én, csütörtökön derül ki, hogy közülük ki képviseli majd hazánkat a bártenderek Bocuse d?Or-ján 2015. januárban, Amszterdamban.

Szóljon hozzá!