ZETApress

hírportál

Augusztusi Palotakoncert

Budavári Palotakoncert lesz az oroszlánok között. A színházi évad nyári csöndjét a Budai Vár Oroszlános udvarának elegáns környezetében rendezett, nagyszabású operett gála töri meg augusztus 10-én. A magyar operettjátszás legnagyobbjainak pompás gálaestje igazi különlegesség lesz ? tudtuk meg Bada Évától.

A világszerte legismertebb operettszerzők, elsősorban a magyar Lehár és Kálmán Imre legszebb melódiáinak tökéletes hangzásáról az ötventagú szimfonikus zenekar fog gondoskodni, miközben a budapesti operett világának modern és tradicionális elemei egyszerre elevenednek meg a színpadon. ? A műsor látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemekkel tesszük még egyedibbé ? tudhatjuk meg Kerényi Miklós Gábor rendezőtől. ? Ezek a megoldások szorosan összefonódnak majd az Operettszínház művészeinek, és a húsztagú balettkar táncosainak produkciójával, létrehozva egy egyedülálló gálát ? tette hozzá a rendező.

Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Ábrahám Pál művei mellett lesznek meglepetés operett számok is, igazi különlegességek, amelyekről nem is gondolnánk, hogy az operettek közé sorolhatóak. Az est színvonalát tovább emeli, hogy a nyári időszakban ez az egyetlen olyan helyszín, ahol a hazai operettjátszás leghíresebb előadói egyszerre lesznek láthatók, hallhatók.A szuperprodukcióra 150, nagyrészt új jelmezzel és magas színvonalú színpad-, hang-, és fénytechnikával készülnek a rendezők. ? Reményeink szerint a Budavári Palotakoncert hagyományt teremt, hiszen Magyarország méltán lehet büszke tehetséges operett-szerzőire és kiemelkedő művészeire! ? meséli Nacsa Olivér, a rendezvény producere.

A rendezvény hosszútávú célja sem titok. ? Kimondhatjuk, hogy a Palotakoncertet két célból hívtuk életre ? tudhattuk meg Vadász Dánieltől, a rendezvény művészeti vezetőjétől. ? Az egyik régi álmom, hogy Budapesten egy olyan nyári szabadtéri zenés-színházi fesztivált keltsünk életre, ami műsorában fókuszál a magyar zeneszerzők munkáira. Nagyon fontos, hogy erre Budapestről, vidékről és külföldről is eljöjjenek emberek és együtt élvezzük, ünnepeljük a csodálatos magyar zenés színházat. A másik cél az, hogy kinyitva a horizontot ne ?csak? kétezer ember lássa az előadást, hanem a hazai és a nemzetközi tv sugárzáson keresztül ez az előadás milliókhoz jusson el. Árnyalva ezzel az egyébként nagyon színes országimázst. A produkció különlegességét mutatja az is, hogy az MTVA beépíti az augusztus 20-i ünnepi műsorába ? mondta a művészeti vezető.

A gálaest szervezői szerint biztosak lehetünk abban, hogy a következő években a Budavári Palotakoncert kinövi magát, és a jövőben számos turista kifejezetten a koncert miatt érkezik majd Budapestre. A szabadtéri gálaest izgalmas látványvilágával, újszerű megoldásaival és elegáns hangulatával garantáltan a budapesti nyár meghatározó színfoltja lesz. Közreműködik: Fischl Mónika, Frankó Tünde, Bordás Barbara, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Faragó András, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Kállay Bori, Brasch Bence, a Budapesti Operettszínház Balettkara, valamint Zenekara.

Felcsendülnek a Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, Mária főhadnagy, Bál a Savoyban, Viktória, Cirkuszhercegnő, A Bajadér, A víg özvegy, A mosoly országa, Denevér, Giuditta, Luxemburg grófja, Mágnás Miska, Csókos asszony, Ördögölő Józsiás dallamai. Vezényel: Makláry László. Rendező: KERO? Időpont: augusztus 10-e, szombat. Helyszín: Budai Vár ? Oroszlános udvar. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!