ZETApress

hírportál

Lovas gálaműsor a Budai Várban

Epona Spanyol LovasiskolaJúlius 30-án csütörtöktől, a Magyarországon alapított, de csak rövid ideig működő klasszikus lovas iskola gyönyörű hagyománya éled újjá a Budai Vár Oroszlános Udvarán.

1939-ben alapították a Magyar Királyi Testőrség Spanyol Lovas Iskoláját, ahol a legtehetségesebb lovasok különlegesen nehéz feladatokra idomították lovaikat, és látványos bemutatókon kápráztatták el tudományukkal a nagyközönséget.

A bemutatók helyszínéül többek között a Budai Várpalota területén az erre a célra épült pazar lovarda szolgált. Sikeres működésük csak rövid ideig tarhatott, mert a történelem viharai elsöpörtek lovast, lovat, de még az épületeket is ? tudatta a Lovasok.hu.

E gyönyörű hagyományt keltik életre az Epona Spanyol Lovas-iskola ifjú lovasai, akik a Budavári Palota Oroszlános udvarában 16 magasan képzett andalúz ménnel egész estét betöltő látványos gálaműsort mutatnak be. Előadások július 30-tól augusztus 2-ig minden este fél 9-es kezdettel. Jegyek kaphatók a Ticket-express irodáiban és az Eventime hálózatában, valamint a helyszínen.

1 hozzászólás

  1. A lovas-show folytatódik. Az EPONA Spanyol Lovas-iskola előadásokat tart a Budai Vár Oroszlános udvarában. Idén már hetven éve, hogy 1939-ben megalapították a Magyar Királyi Testőrség Spanyol Lovas-iskoláját, ahol a legtehetségesebb lovasok különlegesen nehéz feladatokra idomították lovaikat és rendszeresen látványos bemutatókon kápráztatták el tudományukkal a nagyközönséget, többek között a Budai Várpalota területén éppen az erre a célra épült lovardában.

    Sikeres működésük csak rövid ideig tarthatott, mert a történelem viharai sajnos elsöpörtek lovast, lovat, de még az épületeket is. E gyönyörű hagyományt a hajdan Európa szerte elismert intézmény klasszikus elveit követve napjainkban az EPONA Spanyol Lovas-iskola igyekszik újra éltre kelteni. A Budai Vár Oroszlános udvarában tartott premierjük nagy sikerére való tekintettel négy újabb előadást tartanak augusztus 11-től 14-ig minden este fél 9 órai kezdettel.