ZETApress

hírportál

Koncert a Verdi-teremben

A múlt vasárnapi kulturális évadnyitó után a 2013-as évet az Olasz Kultúrintézet az immár hagyományos újévi koncerttel ünnepelte. A Libiam ne? lieti calici címet viselő hangversenyre tegnap este 19 órakor került sor a Bródy Sándor utcai Giuseppe Verdi-teremben.

Közreműködött a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi-zenekar, valamint Silvia Dalla Benetta szoprán és Valter Borin tenor. A nagy olasz operairodalom nyitányai és részletei voltak műsoron. G. Donizetti: Lammermori Lucia; G. Verdi: Rigolettó, A lombardok az első kereszteshadjáratban, a Traviata, Luisa Miller, A trubadúr és az Aida; G. Puccini: Manon Lescaut és Pillangókisasszony.

Az idei hangverseny különlegessége a két olasz szólista részvétele volt. Silvia Dalla Benetta legutóbb a Traviatában szerepelt a Maggio Musicale Fiorentino Színházban, legközelebb pedig a Milánói Scala vendége lesz a Nabuccóban. Valter Borin, akit a nemzetközi közönség az egyik legsokoldalúbb fiatal énekesként ismer, legutóbb Verdi: Trubadúrjából Manrico szerepét énekelte a firenzei Teatro Comunaléban, a genovai Teatro Carlo Felicében pedig Mantova hercegét alakította a Rigolettóból.

Szóljon hozzá!