ZETApress

hírportál

A Mysoft.hu az Ország Boltja

A tegnap esti Ország Boltja Gálán a Mysoft.hu vehette át az év legjobb webáruházának járó díjat. Magyarország legjelentősebb e-kereskedelmi versenyén különdíjjal ismerték el Ákos innovatív internetes boltját is ? tudtuk meg Büchler Andrástól. S miért nem személyesen tudósítottam? ? Mert meghívásom és bejelentkezésem ellenére nem engedtek be az Uránia moziba.

A regisztrációs pultnál azzal indokolták a dolgot, hogy későn jeleztem vissza. Arra már gondolni sem merek, hogy tudtom nélkül mások jelentkeztek be ?időben? a portálom nevében, s miattuk váltam ?létszám felettivé?! Sajnos korábban már előfordult máshol is ilyesmi ? vannak, akik a potyakaja és a sajtócsomag reményében sportot űznek a csalásból ?, elvégre a kapzsiság határtalan! Azt sem értem, miért nem értesítettek időben a szervezők a ?kizárásomról?, hogy ne kelljen feleslegesen odamennem!

A megmérettetésen idén a hazai webáruházak mintegy fele, összesen 458 bolt indult el ? közülük a vásárlók döntötték el, hogy ki kapja a népszerűségi és minőségi díjakat. Az Ország Boltja Gálát Simon Gábor a Parlament Fogyasztóvédelmi Bizottságának elnöke nyitotta meg, majd díjakat adott át többek között Kis Ervin Egon, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért elnöke, valamint Hajas László, Keleti Andrea, Völgyesi Gabi és Vass Virág. Jelen volt Csomós Miklós Budapest főpolgármester-helyettese is.

Az Ország Boltja versenyt júliusban indította el az Árukereső.hu piacvezető ár-összehasonlító oldal azzal a céllal, hogy kiderüljön mely webáruházakat tartják a legjobbnak a felhasználók és vásárlók népszerűségi és minőségi kategóriákban. Az Ország Boltja egy verseny, de valójában speciális módja a fogyasztóvédelemnek, eszköz abban, hogy erősítse az iparág iránti bizalmat és segítse a fogyasztókat a minőségi szolgáltatást nyújtó internetes áruházak kiválasztásában.

Nem véletlen, hogy idén 20 bolttal több nevezett be és 25%-kal többen szavaztak, mint a tavalyi első verseny alkalmával. Ez önmagában is tükrözi a magyar online piactér folyamatos fejlődését és erejét. Külön emeli a verseny rangját, hogy a Google, a világ legjelentősebb internetes vállalata idén másodjára is különdíjat ajánlott fel annak a magyar webáruháznak, amely legjobban integrálta az internet adta lehetőségeket kereskedési gyakorlatába.

A tavalyihoz hasonlóan 2012-ben is egy műszaki áruház, a Mysoft.hu vitte el a fődíjat. Érdekesség, hogy a vásárlók két-két kategóriában is díjazták a Fekmester.hu, a Vágyaim.hu, valamint az Acanashop.hu oldalakat. Nem csak a rajongók, de a vásárlók is díjazták Ákost, aki a professzionális webáruházával besöpörte a közönség elismerését is. Ákos egyúttal elhódította a Google különdíját is az széleskörű internetes megoldásai miatt.

Az online kereskedelem esetében az adott termék minősége vagy ára mellett különösen sokat nyom a latba az egyéni elégedettség és a közösségi ítélet. Azinternetes vásárlás esetén valójában gyakran mások véleményei orientálnak minket, többnyire megbízunk a kollektív fogyasztóvédelemben. A világszerte, így Magyarországon is dinamikusan növekvő internetes kereskedelemben kifejezetten jól működik ez a mechanizmus.

Az Árukereső.hu Megbízható Bolt Programja mellett erre erősít rá az idén második alkalommal megrendezett Ország Boltja verseny, ahol a kizárólag a vevők értékelései és szavazatai alapján választják ki a legjobb webáruházakat. A most zárult független megmérettetés során 458 bolt ? az aktív magyar webáruházak mintegy fele ? bízta magát a felhasználóik megítélésére. Ebből is látszik, hogy a tisztességes piaci szereplők számára nincs nagyobb érték a vásárlók elégedettségénél. Az Ország Boltja Díjátadó Gála háziasszonya Ördög Nóra volt, fellépett Litkai Gergely, a Dumaszínház művésze, a Quantum XXL, valamint Soma, a bűvész-világbajnok.

Szóljon hozzá!