ZETApress

hírportál

Klasszikusok egy füzéren

Ma este a holnapért címmel rendezi meg a Dévény Anna Alapítvány jótékonysági gálaestjét 2012. január 30-án, hétfőn 19:30-kor, a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, az Alapítvány Széll Kálmán téri központjában.

A Dévény Anna Alapítvány összefogott a Művészvilággal. Az 1990 óta működő Dévény Anna Alapítvány legfőbb célja a Dévény Speciális manuális technika ? Gimnasztikai Módszerrel (DSGM) történő gyógyítás és mozgásrehabilitáció. Az eredeti és egyedülálló módszer mintegy 80%-ban képes teljes gyógyulást, további 15%-ban legalább javulást elérni szülési oxigénhiány miatt idegrendszeri károsodásban szenvedő csecsemőknél és különböző típusú mozgássérülési problémával küszködő gyerekeknél. Dévény Anna tavaly munkásságáért Prima Primissima Díjat kapott, idén pedig beválasztották az ötven legbefolyásosabb magyar nő közé.

Az Alapítvány névadója, a Dévény- módszer kidolgozója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ? A gyógyítás megér mindent: amikor átéljük az örömöt, ha egy gyerek ? sokszor súlyos állapotából ? felgyógyul, és teljes életet élhet. Azt várom, hogy a döntéshozók felismerjék ennek a jelentőségét. Ezzel a lehetőséggel az elmúlt évtizedekben több milliárd forintot spóroltunk az Egészségbiztosításnak, mivel lábra állítottunk olyan gyerekeket, akik egész életükben állami támogatásra szorultak volna. ? A sikeres terápia kulcsa a komplex mozgásszemlélet, valamint egy speciális izom-ín kezelés, amely helyreállítja a zsugorodott és letapadt izmok és inak kóros állapotát és direkt ingereket képes eljuttatni az agyhoz.

A munka mellett szabadidőnkben élvezzük a komolyzenét ? hirdeti magáról a Dévény Anna Alapítvány. És így is van: az Alapítvány műemléképületében időről időre, immár öt éve, igazi kis művészközösség gyűlik össze. Míg ma egyikünk a zongorán játszik, másikuk hallgatja, addig következő hónapban fordított a szerep, csak a cselló kerül elő. De miért ne adhatnánk ezekből a meghitt hangulatú estekből, fantasztikus produkciókból másoknak is? Egyszerre adni műélvezetet ? a legnevesebb művészek közreműködésével ? és még több csecsemőnek gyógyulást.

A Dévény Anna Alapítvány mintegy 80%-ban képes teljes gyógyulást, 15%-ban legalább javulást elérni szülési oxigénhiány miatt idegrendszeri károsodásban szenvedő csecsemőknél és különböző típusú mozgássérülési problémával küszködő gyerekeknél. Az Alapítványnak azonban igen korlátozottak a financiális lehetőségei, ezért 2012-ben is útjára bocsátja jótékonysági rendezvénysorozatát ? művészkapcsolatai és barátai révén.

Az újévnyitó gálaest leginkább a klasszikus műfajokból válogat: a Magyar Állami Operaház Európa-szerte ismert magánénekesei után egyedülálló komolyzenei négykezes következik, majd a klasszikus balett szépsége tölti be a teret. Fiatalos lendületével egy különleges vokálcsapat zárja a gálaestet, hogy felfedhesse az emberi hang örökké új arcát. Háziasszony: Szinetár Dóra színművésznő, aki 2012-től a Dévény Anna Alapítvány nagykövete. Szólisták: Sümegi Eszter és Pánczél Éva, a Magyar Állami Operaház magánénekesnői, Clementis Tamás és Fokanov Anatolij, a Magyar Állami Operaház magánénekesei. Vezényel: Deák András.

Közreműködik: A Duna Szimfonikus Zenekar, Várjon Dénes zongoraművész és Simon Izabella zongoraművésznő, Volf Katalin Kossuth-díjas érdemes művész, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosnője, Csonka Roland, a Magyar Nemzeti Balett magántáncosa, a Badora Dance Company, Rohmann Ditta csellóművésznő és a Non-stop énekegyüttes. Az előadás része a Dévény Anna Alapítvány Adományozz és ajándékozz! ? programjának, melynek lényege, hogy az adományozó szervezetnek bizonyos összeg felett ingyenes rendezvényjegyet biztosítanak, melyet munkatársaiknak ajándékozhatnak! Jegyárak: 4500, 7500, 9500 és 11 ezer 900 forint.

Szóljon hozzá!