ZETApress

hírportál

Operagála gyermekeknek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az MKB Bank holnap, immár 12. alkalommal szervezi meg az MKB Karácsonyi Gyermekgálát a Magyar Állami Operaházban. Immár hagyomány, hogy az MKB Bank 1100, rossz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg vidéki településekről és a fővárosból a budapesti Operaházba, ahol előadással, a gyermekek megvendégelésével és ajándékokkal teremt meghitt, karácsonyi hangulatot.

A szervezők az idén is az ország különböző pontjairól várnak vendégeket: az MKB ösztöndíjasait, általános iskolák, családsegítők és ifjúsági otthonok szociálisan nehéz körülmények között élő növendékeit, akik a korábbi évekhez hasonlóan Csajkovszkij Diótörő című mese-balettjét tekinthetik meg 11 órától. Ezt követően minden gyermek részt vesz az Operaházban rendezett fogadáson, ahol az NGYSZ és az MKB Bank képviselői ajándékokkal teszik szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné a gyermekek karácsonyát.

Az MKB Bank és az NGYSZ közös célja, hogy a rászoruló gyermekeket, fiatalokat felkarolja és segítse, akár tanulmányaik végéig biztosítva számukra a tanulás, a fejlődés lehetőségét, mind testi, mind lelki értelemben. A rendezvény egybeesik a Parlamenti Gyermekkarácsonnyal, ahol ezer általános iskolást látnak vendégül az ország minden tájáról.

Hátrányos helyzetű gyermekek a Nemzeti Múzeumban

Kétszáz hátrányos helyzetű gyereknek szerzett felejthetetlen délelőttöt a Hungrofest Kht ? Reneszánsz Programirodája a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett rendhagyó karácsonyi gyerekprogrammal. A többségében Tyukdról és Sajógömörről érkező gyerekeknek az egykori Megasztáros Kandech Evelyne adott karácsonyi konceretet, majd interaktív játszóház kezdődött a Reneszánsz Látványtár című kiállítás díszletei között, korosztályoknak megfelelően táncházzal és kézműves foglalkozásokkal.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a tavalyi évben indította útjára azt a programot, melynek során szerény körülmények között élő gyerekek részére kulturális és múzeumpedagógiai szabadidős kirándulásokat szervez a karácsonyi időszakban. Idén az OKM a Reneszánsz Év 2008 keretében szervezte meg a budapesti programot, amelyre a 12 ezer gyermek közel fele érkezett.

A múzeum kertjében a gyerekeket gesztenyesütő fogadta és távozáskor ? a feledhetetlen élményeken túl ? reneszánsz ajándékcsomagokkal és édességekkel térhettek haza. Az OKM és a Hungarofest Kht. azért is érzi kiemelten fontos feladatnak, hogy ilyen és ehhez hasonló eseményeket szervezzen, mert a programokon résztvevő gyerekek többsége olyan körülmények között él, hogy gyakran a karácsonyi ajándék is elmarad.

Vendégül látott az MSZP is

A Táncsics Alapítvány a Hungexpo B pavilonjában több mint ötezer hátrányos helyzetű és jó tanuló gyermeknek szervezett ma karácsonyi ünnepséget, ahol beszédet mondott Lamperth Mónika, a Táncsics Alapítvány kuratóriumának elnöke, a rendezvény fővédnöke és házigazdája.

A színpadon fellépett az Arénában is sikeres Nem adom fel zenekar; Várkonyi Attila és Kiki; 4 for Dance; Lui ? illuzinosta; LL Junior; Peller Anna; Musical Club 60 és Josh&Jutta. A gyerekek a nap folyamán ellátogatnak a Jövő Házába, a Csodák Palotájába, a Tropicariumba, a Néprajzi Múzeumba, a Mezőgazdasági Múzeumba, a Közlekedési Múzeumba és a Természettudományi Múzeumba.

Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe

A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe címmel háromezer nehéz sorsú, általános iskolás gyermek részvételével sportos, karácsonyi ajándékozó rendezvényt szervezett délelőtt 10-tól a Vasas SC Fáy utcai Sportcsarnokában, amelyen részt vett Horváth Csaba gyermek- és ifjúságvédelemért felelős főpolgármester-helyettes is.

Szóljon hozzá!