ZETApress

hírportál

Szabadság téri koncertek

Vasárnap ingyenes koncertek és 18 kilométeres futóverseny lesz a pesti Szabadság téren. Az Európa-nap jó program az egész családnak – tudatták sajtósaik.

Május 8-án vasárnap az Európa-napon 10-től 20 óráig hazánk uniós csatlakozásának 18. évfordulóját ünnepeljük. Ennek alkalmából ingyenes családi és gyermekprogramok, koncertek, valamint 18 kilométeres futóverseny is várja az érdeklődőket. A hírességek közül rajthoz áll: Illés Fanni, Győrfi Pál, Nagy Dani és Túróczi Réka (Irunmom).

A Kaláka együttes, a Mrs. Columbo és a The Biebers koncertje után a napot a Kiscsillag zárja, a gyermekeket Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja, de lesz gyermekjóga, bábelőadás, interaktív kvíz és EU-s információk is. A sportok szerelmesei pedig az európai uniós forrásokból megvalósult fejlesztéseket bemutató belvárosi útvonalon tehetik próbára magukat a 18 év – 18 km elnevezésű, akadálymentes futóversenyen, amelyet három fős váltóban is lehet teljesíteni.

A futás 10 órai rajtját követően 10:30-kor kezd a Kaláka együttes. Az ünnepélyes megnyitó 12:30-kor lesz a Nagyszínpadon. Köszöntőt mond: Deutsch Tamás Európai parlamenti képviselő, Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője és dr. Ballester-Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

13 órától az AdniJóga gyermekjógájával folytatódik a program. 14 órakor áll színpadra a Mrs Columbo, 15 órától interaktív nyereményjáték kezdődik, 15:15-től pedig Kovácsovics Fruzsina zenél majd a kicsiknek. A The Biebers 16:15-kor ragadja magához a mikrofont, a gyermekeket 17:30-től az Ákom-bákom bábcsoport szórakoztatja, a nap fináléjaként pedig 18:30-tól a Kiscsillag fellépését élvezheti a közönség.

A fesztivál témái között idén különös hangsúlyt kap az Ukrajna és az ukrajnai menekültek iránti szolidaritás: több, menekülteket segítő szervezet is kitelepül a rendezvényre, hogy bemutassák a munkájukat. A Nagyszínpadon 15 órakor ukrán művészek rövid zenés előadással várják az érdeklődőket, utána Ujhelyi István Európai parlamenti képviselő mond köszöntőt, akivel ezt követően az Európa Pont sátornál találkozhatnak az érdeklődők kötetlen beszélgetés keretében.

A fesztivált az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi. A programok ingyenesek. A rendezvényről további információk az eu.hu weboldalon és az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Szóljon hozzá!