ZETApress

hírportál

Káprázat és csoda szárazon és vízen

Alig fejeződött be a Nevess velünk! ? című műsor, máris új premier vár minket a Fővárosi Nagycirkuszban. Szombat este mutatja be Yana Schevchenko társulata a Káprázat és csoda című produkcióját. Az utóbbi évtized legnagyobb cirkuszi sikere volt 2003-as szereplésük. Akkor 120 ezernél is többen látták produkciójukat, s a nézők több mint 90 százaléka elismeréssel nyilatkozott róluk, tudtuk meg sajtótájékoztatójukon.

Az elmúlt négy évben produkciójuk tovább fejlődött úgy stílusban, mint kosztűmben, így műsoraik még látványosabbak lettek. Egyszerre cirkuszt, revüt és show-t láthatunk a tóvá alakított porondján. Földön, vízen és a levegőben egyszerre történnek az események így nem győzzük majd kapkodni a fejünket.

A műsor kitalálója, rendezője és producere cirkuszi család leánya. Férjével 1998-ban önerőből kezdték megvalósítani álmaikat. Akkoriban még a kosztümöket és a technikát is maguk készítették. Fellépő művészeiket ma már a legmodernebb technika segíti, s az előadás pillanatnyi szünet nélkül pereg. Semmi sem szakítja meg a látványorgiát a két félidő közötti szünet kivételével.

A kanadai Cirque du Soleil már több mint egy évtizede működteti társulatát, de az öreg kontinensen még kevés követője akad. Rendkívüli felkészültséget és fantáziát, valamint sok pénz igényel a produkció. Nagyon fiatal a 42 tagú társulat, átlagéletkoruk 22 év, így az egész műsor friss, üde és fiatalos. Az orosz artisták most kiegészülnek gyönyörű és jól képzett táncosnőkkel, és a versenysportból érkezett szinkronúszókkal.

Hagyományos bohócok is fellépnek a gyermekek örömére. Lesznek cicák, galambok, fókák, kígyók és krokodilok is. A műsor a szülőknek is örömet okoz. Az augusztus 26-ig látható előadások kezdési időpontjai és jegyárai honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!