ZETApress

hírportál

A zene mindenkié!

Virtuózok Jubileumi Hangverseny 1230A Virtuózok az egyike a legnépszerűbb klasszikus zenei tehetségkutató műsoroknak, amely Magyarországon az elmúlt öt év alatt mozgalommá nőtt. A Virtuózok ünnepi, évfordulós hangversenye a klasszikus zene folyamatos újjászületését közvetíti az elmúlt öt év legtehetségesebb felfedezettjeinek bemutatásával ? tudatták sajtósaik.

? A tehetség elemi erejű kitörésének ünnepe, amely ? ha a zsűritagok oldaláról nézem ? lelkesedésünkben egyesít bennünket: a közös élmények barátokká tesznek. A Kis Virtuózok Alapítvány segítségével megpróbáljuk segíteni a fiókákat a zenei pálya első szárnypróbálgatásaiban. A gyerekek ismerik egymást, sokszor együtt lépnek fel, nem egyszer egy-egy mentorrá nőtt zsűritag saját produkciójában. A Virtuózok kis és nagyobb közösségeket formál. A legszélesebb közösséget a nézők jelentik, akik Magyarország-szerte rajonganak a kis virtuózokért, csodás adottságaikért, elmélyedt szorgalmukért, szerénységükért, és még egy sor más, szerethető tulajdonságukért. Mindenki azt érzi: ők a mi gyerekeink. Mi más tudná kifejezni jobban ezt a kellemes érzést, mint egy olyan hangverseny, amely egyetlen felejthetetlen eseménybe sűríti azokat az energiákat és belső összegfüggéseket, amelyek a Virtuózok mozgalmát éltetik? Egy ünnepi hangulatú, évet záró és a jövőbe néző alkalom, amikor művésznek és hallgatónak egy kis melegség terül szét a szíve körül, megáll egy pillanatra és úgy érzi: embernek lenni jó ? mondta el Batta András Széchenyi és Erkel-díjas zenetörténész, zsűritag, a koncertet szervező Kis Virtuózok Alapítvány elnöke.

A Virtuózok tehetségei december 30-án hétfőn a MŰPA-ban két, eddig példa nélküli, különleges ünnepi koncertet adnak: lesz egy 15 órai és egy 19:30-i előadás is. A szólistákat a Virtuózok Zenekar kíséri, amely Szüts Apor művészeti vezetésével ezen a hangversenyen mutatkozik be, valamint a Virtuózok Kamaraegyüttes, amely 2019 februárjában alakult. A régi kedvencek, a tehetségkutató eddigi nyertesei közül az estén színpadra lép többek között Boros Misi, aki 11 évesen robbant be a Virtuózok világába és lett a közönség egyik legnagyobb kedvence, Gertler Teo, a szintén nagy népszerűségnek örvendő 12 éves kis hegedű-virtuóz, Balázs-Piri Soma zongorista, akit sokan már most olyan sztárok kérnek fel, hogy közreműködjön koncertjükön, mint Plácido Domingo. Szintén színpadra lép ezen a hangversenyen Lugosi Dániel Ali klarinétművész, a Virtuózok első abszolút győztese, Beke Márk a ragyogó harsona-virtuóz, a hegedűs Abouzahra Amira és a vietnami származású, de immár magyar állampolgár tenorista, Ninh Đᝊc HoĂ ng Long.

Ezen az estén mutatkoznak be először egy előadáson a tehetségkutató Kamara Virtuózok 5. évadának felfedezettjei, köztük a három döntős csapat: a nyertes TanBorEn Trió, a Flautica fuvolaegyüttes, valamint Sárközy Lajos és zenekara. Az est sztárvendége a tehetségkutató megszületésétől kezdve a Virtuózokkal tartó népszerű zsűritag: Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas operaénekesnő lesz. Jegyek kaphatók a helyszínen és a jegy.hu portálon

Szóljon hozzá!