ZETApress

hírportál

Igazság a moziban

Asya anyósa ittas vezetése miatt egy balesetben elveszti férjét, melyet nem képes feldolgozni, s a vétkes nőnek nem tud megbocsátani. Miközben nem tud elszakadni múltjától, egyetemi tanárként egy 91 évvel ezelőtti gyilkosság vizsgálatát kezdeményezi diákjainak.

Nem sejtik, hogy az Ottomán Birodalomban történt eset kutatása több helyen ellenállásba ütközik, s felszínre kerülnek társadalmi feszültségek, elfojtott kulturális hagyományok. A kutatás egyre veszélyesebbé válik, Asyat ismeretlenek kezdik telefonon zaklatni, s figyelik meg titokban ? láttuk tegnap az Igazság című színes, feliratos, 77 perces török-magyar filmdrámában.

Rendező és forgatókönyvíró: Ali Özgentürk, operatőr: Miklauzic Márton, producer: a rendező és Kántor László, vágó: Aylin Tinel. Szereplők: Ayça Inci (Asya), Ayse Kökçü (Emine), Elif Melda Yilmaz (Nuriye), Ensar Kiliç (Enver Bey), Burcu Tutkun Oruç (Tülay), Devrim Özder Akin (Hasan), Sevgi Onat (Sadiye) és Özcan Varayli (Yengeç Idris). Bemutató A dobozhoz hasonlóan január 21-én, a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége forgalmazásában.

Szóljon hozzá!