ZETApress

hírportál

Filmdíjak a Vígszínházban

Filmek a VígszínházbanA Testről és lélekről lett a legjobb film a 3. Magyar Filmdíjon. A Kincsem kapta a közönségdíjat a 4. Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül ? tudatta Tamás Dorka.

Enyedi Ildikó a Testről és lélekről című alkotása öt díjat, köztük a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat nyert el a 3. Magyar Filmdíjon. Az elismerést tegnap este a Vígszínházban megrendezett gálán adták át. Rudolf Pétert választották az akadémia tagok a legjobb férfi színésznek az 1945-ben nyújtott alakításáért. A Kincsem kapta a közönségdíjat, Fazakas Péter: Árulók című alkotása pedig mind az öt televíziós kategóriában nyert. A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megtartott 4. Magyar Filmhéten a közönség a 2017-es év filmterméséből benevezett alkotásokat láthatta. Öt kategóriában 131 film versenyzett.

Március 11-én vasárnap a 3. Magyar Filmdíj gálaestjén a Vígszínházban öt műfaji és 16 szakmai kategóriában adták át a 3. Magyar Filmdíjakat. A legjobb játékfilm díját a Testről és lélekről című alkotásnak ítélték. A filmért Enyedi Ildikó elnyerte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat is, valamint Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek, Tenki Réka pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A legjobb férfi főszereplő Rudolf Péter lett az 1945 című filmért. A közönségdíjat Herendi Gábor a Kincsem című filmje kapta.

A legjobb tévéfilmnek járó díjat az Árulók nyerte el (producer: Lajos Tamás), amely a további négy televíziós díjat ? Fazakas Péter: legjobb rendezés, Sztarenki Dóra: legjobb női főszereplő, Hegedűs D. Géza: legjobb férfi főszereplő, Köbli Norbert: legjobb forgatókönyv ? is megkapta. Legjobb dokumentumfilmnek Tuza-Ritter Bernadett az Egy nő fogságban című alkotása bizonyult, a legjobb kis-játékfilmnek járó elismerést Freund Ádám rendezése, a Földiek kapta, míg az animációk között a Pataki Szandra rendezte WireLess lett a győztes.

A legjobb operatőr a Jupiter holdja című alkotásért Rév Marcell lett, a filmben való munkájáért Ágh Mártonnak a legjobb látványtervezőnek járó elismerést ítélték oda. A legjobb jelmez díját Bárdosi Ibolya kapta a Kincsem című filmért, Fekete Rita, Makk Ildikó és Jónás Kata pedig a legjobb smink és fodrász kategória díjat nyerte a filmben nyújtott munkájáért. A legjobb játékfilmes férfi mellékszereplőnek járó díjat Znamenák Istvánnak ítélték Az állampolgár című filmért. A legjobb zeneszerző díját Szemző Tibor kapta az 1945 című filmért. A legjobb hangmester Balázs Gábor lett A Viszkis című alkotásért, amelyért Kovács Zoltán a legjobb vágó díját nyerte el. A legjobb maszk díját Tesner Anna, Halász Judit és Görgényi Réka vehette át a Budapest Noir című filmben való munkájáért.

Szóljon hozzá!