ZETApress

hírportál

Terminátor 2 3D-ben

Terminátor 2 3D-benA digitálisan felújított film-klasszikusokból álló sorozatunk keretében a Pannonia Entertainment Ltd. szeptember 14-től bemutatja James Cameron kultikus akció-scifijét, a Terminator 2 ? Az ítélet napja 3D változatát harmincnál több magyar moziban, restaurált képpel-hanggal és az eredeti ’91-es magyar szinkronnal.

Az országos premier előtt két héttel, augusztus 29-én kedden ? a filmbéli 1997-es Ítélet Napja 20. évfordulóján ? nagyszabású Terminator Napot tartanak a Corvin Moziban, ahol többek között egyetlen alkalommal újra mozivásznon látható a Terminator 1984-ben készült első része is. A Terminator 2 3D-t szeptember 13-ig további premier előtti vetítéseken láthatják a Corvin Mozi nézői, a Christie projektorgyártó és Cinema Next Kft. támogatásának köszönhetően 3D technikával felszerelt Korda-teremben.

A fentiekről a mai sajtótájékoztatón hallottunk a Corvin Mozi Kabos-termében, ahol Farkas Attila, a Pannonia Entertainment terjesztési vezetője ismertette a filmbemutató részleteit és a kapcsolódó rendezvényeket. Utána Berkes Zoltán, a Cinema Next Kft. ügyvezetője bemutatta a Korda-terem egyedi 3D vetítéstechnikáját, amit kifejezetten a T2 3D bemutató kapcsán telepítettek a Corvin Moziba, korlátozott időre. Ezután magyar felirattal levetítették James Cameron 20 perces exkluzív online streaming interjújának felvételét, amit a film világpremierje alkalmából adott a 2017-es Berlini Filmfesztiválon, majd levetítettek egy 20 perces részt a Terminator 2 végleges szinkronizált digitális 3D kópiájáról. Rendező, forgatókönyvíró: James Cameron. Főszereplők: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iPAsKYIRjbw[/youtube]

1997. augusztus 29-én kitört a III. világháború, aminek hárommilliárd áldozata volt. Ami az emberiségből megmaradt, hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. A Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre. S ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú John Connort. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.

1 hozzászólás

  1. James Cameron: Terminator 2 ? Az ítélet napja 3D című filmjének díszbemutatóját augusztus 28-án hétfőn este 19 órakor tartjuk a Corvin Budapest Filmpalota (Budapest VIII. Corvin köz 1.) 3D technikával felszerelt Korda-termében. A 137 perces filmet digitálisan felújított képpel és hanggal, az eredeti 1991-es magyar szinkronnal vetítjük. A film előtt levetítjük James Cameron 20 perces exkluzív interjúját a restaurálás és az újbóli bemutató kulisszatitkairól, amit a film világpremierje alkalmából a Berlini Filmfesztivál keretében adott.