ZETApress

hírportál

Közönségtalálkozó a Puskinban

Ficarra és PiconeFontos esemény lesz a péntek óta zajló VII. Közép-európai Olasz Filmfesztiválon. Marco Risi: Fort Apache, Claudio Giovannesi: Ház a felhők fölött, Giulio Manfredonia: Megoldható, a tavalyi MittelCinemaFest díszvendége, Pupi Avati rendező Giovanna apja című filmje után ma este 8 órakor a budapesti Puskin Moziban, Gian Battista Avellino, Salvatore Ficarra és Valentino Picone Családi gubanc című filmjét vetítik.

Nagy várakozás előzi meg a ma esti filmet, melynek rendezői egyben a főszereplői is. Ficarra és Picone a filmvetítés után válaszol a közönség kérdéseire. A többszörösen díjazott Ficarra&Picone páros immár harmadik alkalommal rukkol elő egy szórakoztató komédiával.

A film Szicíliában zajlik, Catania városában. Egy viszály történetét meséli el, mely eltávolított egymástól két testvért és azok családját, ahol a fiatal unokatestvérek, akik testvérként nőttek fel, anyagi jellegű okok miatt eltávolódtak egymástól. Évekkel később a két testvér egyikük apjának a temetésén újra találkozik. Ebből az előzményből indul ki egy sor komikus helyzet, mely lehetőséget ad mindkét testvérnek, hogy újra közelebb kerüljön egymáshoz.

A Olasz Kultúrintézet által szervezett fesztiválon, mely a Cinecitta Luce- FILMITALIA, a budapesti Puskin Mozi, a Budapest Film és más közép-európai Olasz Kultúrintézetek közreműködésével jött létre, a fent említett filmeken kívűl a következő filmeket tekintheti meg a közönség: Mitől más? (rendezte: Umberto Cartemi), Giulia este otthon marad (rendezte: Giuseppe Piccioni), Szívügy (rendezte: Francesca Archibugi), Két játszma (rendezte: Enzo Monteleone), Ex (rendezte: Fausto Brizzi), A hűtlen Klara esete (rendezte: Roberto Faenza).

Az idei fesztivál újdonsága, hogy a 11 új olasz filmen kívűl tíz rövidfilm is látható, melyek a filmek előtt kerülnek vetítésre. A rövidfilmeket a RIFF ? Roma Indipendent Film Festival bocsátotta rendelkezésünkre. Ma este Stefano Anselmi: Alice című rövidfilmjét tekintheti meg a közönség, Isabella Ragonese és Mariella Valentini főszereplésével. A rendezvénysorozat hivatalos szponzora a Banco Popolare Hungary ? tudatta az Olasz Kultúrintézet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Az irányítás határai | ZETApress

Szóljon hozzá!