ZETApress

hírportál

Nyúlon túl az Urániában

Beyond BeyondA túlon túl nyerte el a 12. Anilogue fődíját! November 22-én szombaton este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a 12. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. Az egész estés kategóriát Esben Toft Jacobsen: A túlon túl című alkotása nyerte. A közönségdíjat Bucsi Réka: Symphony No 42. című munkája kapta ? tudatta Tamás Dorka.

A rövidfilmek versenyében Sonja Rohleder: Hölgy kutyával című animációja bizonyult a legjobbnak. A Juan Pablo Zaramellából, Olga Pärnből és Kostil Danilából álló nemzetközi zsűri Esben Toft Jacobsen: A túlon túl (Resan till Fjäderkungens Rike) című alkotásának ítélte a legjobb egész estés animációnak járó fődíjat az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. A skandináv gyerekfilmben a kedves, kíváncsi és kalandvágyó kisnyúl, Johan az élet szabályait tanulgatja. AlĂŞ Abreu: A fiú és a világ (O Menino e o Mundo) című fantasztikus brazil animációját a zsűri különdíjjal jutalmazta.

A rövidfilmek versenyében Nina Mihaila, Jana Slezáková és Marinov Gábor zsűrizte az alkotásokat. Ők Sonja Rohleder német művész Hölgy kutyával című animációját találták a legjobbnak. A zsűri három különdíjat is kiadott a lengyel Ducki Tomek: Fürdő, a szintén lengyel Izabela Plucinska: Drágám, valamint Bucsi Réka: Symphony No 42. című munkájának. Utóbbi kapta a közönség díjat is. Ahogy már jeleztük, november 19-23-a között az Uránia Nemzeti Filmszínházban futott a világ animációs termésének legjavát felsorakoztató 12. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál.

Szóljon hozzá!