ZETApress

hírportál

Almodóvár színésznői

A mától látható Szerelem a hatodikon című francia vígjáték olyan remek spanyol színésznőket vonultat fel, mint Carmen Maura és Lola Duenas. A film női karaktereit olyan színésznők játsszák, akiket korábban kiváló spanyol rendezők filmjeiben csodálhattunk meg. Magyarországi forgalmazója a Mozinet Kft. Előzetese idekattintva látható.

Az filmben nyújtott teljesítményéért César-díjjal kitüntetett Carmen Maura például Pedro Almodóvar két munkájában is szerepelt: az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című klasszikusban és a 2006-ban bemutatott Volverben. Lola Duenas a Volver mellett Alejandro Amenábar: A belső tenger című filmjében tündökölt. A női szereplőkkel kapcsolatos igazi különlegesség azonban, hogy a főszereplő Natalia Verbeke spanyol ajkú, de nem spanyol, hanem argentin születésű színésznő ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

A Kino moziban látott filmPárizsban játszódik a ’60-as évek első felében, abban az időszakban, amikor a spanyol bevándorlóknak különösen fontos szerep jutott a város képének és hangulatának alakításában. A történet Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) nagypolgári háztartásában zajlik, amelynek jól megszokott rendjét csak az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése borítja fel. A ház ura egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe, és mindent elkövet, hogy a közelében legyen.

Szóljon hozzá!