ZETApress

hírportál

Bikanyaktól az HBO-ig

Michael R. Roskam, a Bikanyak (16) forgatókönyvíró-rendezője tévésorozatot készít az HBO-nak. A hazai mozikban még látható Oscar-jelölt gengszterfilm alkotója olyan nagyágyúkkal dolgozik együtt, mint Michael Mann (Szemtől szemben, Ali, Miami Vice, Közellenségek) és Mark Johnson (Totálszívás).

Roskamra a Bikanyak Oscar-jelölése után figyelt fel Hollywood. Bár az eredeti tervei között több nagyjátékfilm szerepel, most beleveti magát a Buda Bridge című sorozat nyitóepizódjának forgatókönyvébe. Ha minden a tervek szerint alakul és a végeredmény megnyeri az HBO, valamint Michael Mann és Mark Johnson társ-producerek tetszését, akkor a részt ő maga rendezheti. A választás nem véletlenül esett Roskamra, a Buda Bridge cselekménye ugyanis a közeljövőben, Belgiumban játszódik.

Miután egy asszonyt holtan találnak a brüsszeli Buda Bridge-en, az események az egész alvilágot behálózó, egyre szövevényesebb fordulatokat vesznek, mely további áldozatokkal jár. Ismerve az HBO-t sztárok egész garmadáját láthatjuk majd a képernyőn. Viszonyításképpen Mann előző sorozata, a Befutó Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készült ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

Mannt és Johnsont egyaránt a Bikanyak győzte meg arról, hogy a belga talentummal kell együtt dolgozniuk. A Bikanyak Budapesten ezen a héten a Művész, Tabán és Uránia műsorán szerepel, vidéken Eger és Szentendre vetíti. Augusztusban még látható lesz Cegléden, Gyöngyösön, Pakson és Szolnokon is a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!