ZETApress

hírportál

Anna Politkovskaya nyert a Verzión

A 2006-ban meggyilkolt újságírónőről készült dokumentumfilmet szavazta meg a Verzió közönsége a fesztivál legjobbjának. Az 1500 eurós díjat az Open Society Institute ajánlotta fel a nyertes filmnek, tudtuk meg sajtósaiktól.

Az Anna Politkovskaya, hét év a frontvonalon című filmben kollégái, a Novaja Gazeta újság szerkesztői nyomoznak gyilkosa után. A Verzió Film Alapítvány százezer forint különdíjat ajánlott fel az 5. Verzió legprovokatívabb és legtöbb nézőt vonzó alkotásának, Hajdú Eszter: A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című filmnek.

13 teltházas és egy pótvetítés volt a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon. Az öt nap alatt több mint háromezer jegyet váltottak. A legnépszerűbb filmek a Falusi románc, A szabó, Malaccal teljes, Három hiányzó oldal, Megemlékezés, Vajon mosolygok-e, Süllyedő falu, Válás albán módra, Allah jegyesei, Vak szerelmek, Megkövült csend, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció címűek voltak. Teltházzal futott a nyertes film, az Anna Politovskaya, hét év a frontvonalon is.

Szóljon hozzá!