ZETApress

hírportál

Mrs. Ratcliffe forradalma

1968-at írunk. A yorkshire-i Ratcliffe család áttelepül az NDK-ba, hogy a családfő kommunista eszméit követve, együtt építsék a német néppel a szocialista paradicsomot. A tettvágytól fűtött apa és férj rögtön beveti magát a munkába, egy iskolában kap tanári állást, láttuk délelőtt a Mrs. Ratcliffe forradalma című színes, feliratos, 102 perces angol filmvígjátékban, az Odeon Lloyd moziban.

A két lánygyermek is folytatja tanulmányait. Az idősebb, lázadó kamasz nehezen találja a helyét egy olyan országban, ahol tilos rockzenét hallgatni, viszont a kisebbik hamar beilleszkedik, stréber hajlamát kijátszva beszervezik, hogy jelentéseket írjon a környezetéről. Mindeközben Mrs. Ratcliffe, az örök háziasszony kiszolgálja a családját, és bár férje iránti szerelme töretlen, egyre nehezebben viseli el a kommunista rendszer szellemi és fizikai megszorításait.

Egy véletlen találkozás akaratlanul csinál ellenállót az asszonyból ? egy fiatal kamasz szenvedéseit hallva, dühében áthajt a vasfüggönyön, hozzásegítve a fiút a disszidáláshoz. Ahogy telik az idő, úgy válik bizonyossá, hogy a szétesőben lévő családi boldogságot csak úgy tudja megmenteni, ha mindőjüket kijuttatja az NDK-ból. Rendezője Bille Eltringham, főszereplői Catharine Tate, Iain Glen és Heike Makatsch. Bemutató jövő csütörtökön, a Budapest Film forgalmazásában.

Lezárult a reklámfilmverseny

Indulhat a négynapos extrémsporttal turbósított Balaton-parti buli! Tegnap lezárult a Zánkai BalaTONE Fesztivál YouTONE reklámfilm-versenye, melyen a legkreatívabb résztvevők VIP bérleteket nyerhettek a csütörtökön induló és július 27-éig tartó Balaton-parti mega-bulira.

A beküldött reklámfilmeket ? melyeknek ötletes formában tartalmaznia kellett a fesztivál legfontosabb tulajdonságait: baráti ár, vízpart, jó programok, jó társaság – a BalaTONE Fesztivál zsűrije és a Raygun ügynökség szakemberei értékelték. Az előzetes elvárásoknál sokkal több pályamű érkezet, összesen 50 házi reklámfilm készült másfél hét alatt.

A beküldött spotok közül nem mind felelt meg a pályázati kiírásnak, ám az összes reklámfilm itt megtekinthető. Minden elfogadott videó beküldőjét VIP bérlettel jutalmazza a fesztivál, így 25 pályázó ingyenesen léphet be a hajdani úttörővárosban megrendezendő zenei eseményre, ahol a koncerteken túl az extrémsportoké ? no meg a vízparté ? a főszerep. A zsűri Tóth András minimál-stílusban elkészített ötletét tartotta a legszellemesebbnek. Őt idézve: ?gyertek el hozZÁNKA?ZÁNKA?ZÁNKA..?, ahol négy napon át földön, vízben és levegőben zajlanak majd az események.

Nappal lesz quadpark, wakeboard-pálya, strandröpi, vizifoci, KONA Kerékpártalálkozó és Fundango Waterjump, este pedig öt színpadon a klasszikus rocktól az underground és urban style együtteseken át a deszkás zenékig több mint száz hazai és külföldi fellépő szórakoztatja majd a bulizni vágyó fiatalokat. Fellép többek között a Beatsteaks (D), a Noisia & Teebee (NL), a The Real McKenzies (USA), a Killa Kela (UK), DJ Vadim (UK), DJ Hyper (UK), a Cagedbaby (UK) a Freeform Five (UK) és a Zion Train (UK), illetve a Tankcsapda, a Quimby, a PASO, a Kiscsillag, a Belga és a Zagar is.

Jó zenék, izgalmas sportesemények, jó társaság, Balaton és adrenalin-fröccs nagy dózisban 96 órán keresztül, ? ez idén a Zánkai BalaTone Fesztivál. A rendezvény teljes programja itt található.

Szóljon hozzá!