ZETApress

hírportál

Megírta és felénekelte

Hrutka Róbert három héttel a bemutató előtt elkészült az Üvegtigris 3 zenéjével! A korábbi két részhez képest sokkal modernebb, a Tarantino filmek zenéit idéző hangzásvilággal találkozhat majd a közönség december 16-án, csütörtökön a mozikba kerülő filmben.

A vége főcímdalt ? melynek szövegét Sztevanovity Dusán írta ? Hrutka Róbert énekli. Ahogy az Üvegtigris 3 kilép a megelőző részek helyszíneiből, s a hat jómadár ? Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre ? Budapest felé veszik az irányt, s ahogy a film színészgárdája is bővül Kamarás Ivánnal, Szabó Erikával és Ruttkay Laurával, úgy a film zenei világa is sokat változik a megelőző részekéhez képest ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

Sokkal több muzsika és modernebb hangzásvilág jellemzi majd a harmadik részt. A Tarantino filmek zenei világának megidézésében a torziós gitár mellett nagy szerepet kap majd a tárogató, a doromb, a klarinét és a vonós hangszerek. A film egyik betétdalát egy friss zenei formáció, a hazai és nemzetközi rock-színpadok meghódítására törekvő Pyrogens zenekar jegyzi.

Az Üvegtigris 3 sokkal akciódúsabb, mint a trilógia első két tagja, a dinamikus jelenetek felpörgetésében is sok múlik majd a zenén. ? Hetek óta gőzerővel dolgozunk, meglehetősen feszített tempóban. Rudolf Péter a múlt héten választotta ki a vége főcímhez írt négy dal közül, végül melyik zárja majd a filmet. A hétvégén felénekeltem a nótát ? melynek szövegét Sztevanovity Dusán írta ?, ma pedig a teljes zene rákerül a filmre ? nyilatkozta Hrutka Róbert. ? Az eleje-főcím Goran Bregovic szellemiségében készült, a betétzenékben igyekeztem erős karaktert adni a motívumoknak, mert úgy gondoltam, a szereplők is igen erős személyiséggel rendelkeznek, de a vége főcímről nem árulok el semmit, hadd legyen meglepetés! ? mondta az Üvegtigris 3 zeneszerzője.

Hrutka Róbert ötévesen kapta meg első hangszerét, egy szájharmonikát. Hatévesen zongorázni, kilencévesen klasszikus gitározni és énekelni tanult. 1989-től napjainkig több mint 200 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt, továbbá több száz reklámfilm és számos játékfilm zenéjének megírására kérték eddig fel. A nemrég elkészült Üvegtigris 3 a Szuez Film forgalmazásában két hét múlva látható-hallható. A 40 induló kópia között lesznek angol feliratosak, illetve a siket nézőkre gondolva magyar feliratosak is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Üvegtigris a Toldiban | ZETApress

Szóljon hozzá!