ZETApress

hírportál

Díszbemutató Pápán

Új magyar filmeket láthatunk holnap este 7 órától Pápán, a Jókai Mór Művelődési Központ Színházépületében. A Magyar Kultúra Napján a 39. Magyar Filmszemle alkotásaiból láthatunk két rövidebb és egy hosszabb alkotást. Mint korábban megírtuk, a szemle január 29-én kezdődik a Millenáris Parkban.

A vízjárta puszták vidékén ? A Körös-Maros Nemzeti Park című 26 perces alkotás rendező-operatőre Tóth Zsolt Marcell, szerkesztője Zachar Zita, producere Török Gábor, Fényes András Titánia Master Pro Kft. A Tisza-parttól a Biharig egy róna ? írja Arany János, aki e tájnak szülötte. ? A madarak látogatta, vízjárta pusztáknak is meg van a sajátos története.

Salamon András rendezte, Tóth Zsolt és Salamon András fényképezte A város ritmusa című 15 perces kisfilmet. Mottója így szól: A kisfiú hallgat, a város felel. Vágó: Szalai Károly, producer: Nyeste Péter Aster Film.

A 80 perces Bahrtalo! egy neorealista komédia, egy dokumentum-játékfilmes road movie, mely Lali (erdélyi cigány) és Lóri (erdélyi magyar) magyarországi, ausztriai, egyiptomi és romániai kalandjait követi nyomon. Rendező: Lakatos Róbert, operatőr: Réder György, producer: Muhi András Inforg Stúdió. A szemle idején B. Müller Magda Filmgyári Capriccio című fotókiállítása megtekinthető a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előterében. A vetítésekre a belépés ingyenes.

Szóljon hozzá!