ZETApress

hírportál

Vallónia?Brüsszel Belga Filmfesztivál

Budapesten, Szegeden és Pécsett rendezik meg november 19-e és 23-a között a belga filmek második fesztiválját. A rendezvény elsősorban fiatal rendezők legújabb munkáit mutatja be, de színre kerül André Delvaux-nak egyik utolsó műve, a Benvenuta is. Lesz rövidfilmes és animációs est, az esemény díszvendége: Harry Cleven.

Idén újra megrendezésre kerül a tavaly októberben nagy sikerrel debütált filmfesztivál, a szervezők reményei szerint immár hagyományteremtő módon. Idén szeretnék szélesebbé tenni a rendezvény palettáját, hogy még teljesebb képet adhassanak a Vallónia?Brüsszel Közösség filmművészetéről. Így a fesztiválon terítékre kerül egy igazi klasszikus mozifilm is, a Benvenuta, mely a belga filmművészet egyik legismertebb rendezőjének, André Delvaux-nak egyik utolsó műve. Mindemellett szeretnének a rövidfilmeknek és az animációs filmeknek is nagyobb figyelmet szentelni, így mindkét műfajnak biztosítanak egy-egy estét a fesztivál idei programjában.

A fesztivált idén Harry Cleven tiszteli meg jelenlétével, aki nem csak Zavar (Trouble) című filmjét mutatja be, hanem ő választotta be Bouli Lanners Ultranova című alkotását is a kínálatba. A részletes program letölthető a Budapest Film weboldaláról.

Szóljon hozzá!