ZETApress

hírportál

Az út a vásznon

Több mint tíz év telt el azóta, hogy Amerikát elpusztította valamilyen rejtélyes kataklizma. Csak egy villanásra emlékeznek a túlélők, melynek nyomában a tűzvész elpusztított minden növény- és állatfajt, megszűnt az energiaellátás, kitört az éhínség, az emberi civilizáció végállapotba került.

Egy férfi és egy kisfiú indul útnak rongyaikba burkolva az óceánpartra, összes vagyonuk ? a takarók, palackok, rongyok ? elfér egy rozoga bevásárlókosárban. Vándorlásuk során rejtőzködniük kell a túlélőkre vadászó bandák, tolvajok, és más kétségbeesett lények elől ? derül ki Az út című 111 perces színes, feliratos amerikai drámában.

Fizikai állapotuk egyre romlik, az erőltetett menet, az élelemhiány és a hideg megteszi a magáét. Mégis, ebben a sivár univerzumban is akadnak boldog percek, az emlékezés, az önfeláldozás, és a szeretet pillanatai, és ezek adnak értelmet a túlélésért való küzdelemnek.

Cormac McCarthy: Nem vénnek való vidék című Pulitzer-díjas regényéből John Hillcoat készített filmet. A poszt-apokaliptikus mese főszerepében Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall, Guy Pearce és Kodi Smit-McPhee látható. Bemutató május 6-án a Budapest Film forgalmazásában.

Minden jó, ha jó a vége!

Ha kisebb késéssel is, de ma estére végre megérkezik a várva várt Take It Easy Hospital zenekar, a Perzsa macskák című film főhősei. Bár a tegnapi és mai közönségtalálkozó sajnálatos módon elmaradt, az esti fergetegesnek ígérkező bulin találkozhatunk a banda tagjaival! A Titanic fesztivál történetében ez lesz az első parti, amire ? a Gödör Klubbal közösen ? külföldi előadót hívtak. Jegyek elővételben 20 óráig 800 Ft-ért kaphatók az Uránia és Toldi mozi Titanic-shopjában. Kapunyitás a Gödörben 21 órakor, elő-zenekaruk a Biorobot lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Az út a könyvlapon | ZETApress

Szóljon hozzá!