ZETApress

hírportál

Áthallás a Csinibabában?

Sosem nyertük meg a Ki mit tud?-ot. Kétszer indultunk, s mind a kétszer másodikak lettünk, mondta Benkó Sándor szombat este a BDB jubileumi koncertjén. Csak a Csinibabában mondták, hogy varrják Benkóéknak a szmokingot. A rendezővel megbeszéltük, hogy a film ettől lesz érdekes, hiszen egy nevesincs győztes bundázása senkit sem érdekelne, de Benkóéké annál inkább. Tulajdonképp hálás is lehetek nekik a reklámért, mondta a zenekarvezető az élő tévéadásban.

A sajtóvetítésen magam is részt vettem a 28. Magyar Filmszemlén, a Corvin Moziban ’97. február 8-án. Magam is furcsálltam, hogy bundázással vádolják meg a csapatot, s ennek hangot is adtam a filmet követő sajtótájékoztatón. Nem fognak megharagudni ezért Benkóék? ? kérdeztem az alkotóktól, akik szép számmal megjelentek. Rosszul értetted a nevet ? mondta egyikük ?, mert a filmben nem Benkóékat, hanem Menkóékat mondunk. Mivel ilyen nevű zenekar nem létezik, nincsen, aki megharagudhatna ránk.

Akkor ebben maradtunk, vitatkozni nem lett volna érdemes. Most végre kiderült, hogy én értettem jól akkor is, mint velem együtt mindannyian. A filmkészítők tehát már jó előre megbeszélték a zenészekkel a dolgot. Most már csak az nem fér a fejembe, hogy a tíz évvel ezelőtti sajtótájékoztatón miért kellett mellébeszélniük? Vagy lehet, hogy mégis csak utólag jutott eszükbe Benkóékat is megkérdezni?

Szóljon hozzá!