ZETApress

hírportál

Nóta a Balhé kedvéért

Már látható a hazai mozikban a Mészáros Béla, Petrik Andrea főszereplésével készült vígjáték, a Pesti Balhé, amelyet eddig már több mint ötvenezren néztek meg a július végi premier óta. A Farkas Gábriel Band nótájához a Pesti Balhé stábjával koprodukcióban most készült el a videoklip is.

Még a forgatás idején Lóth Balázs rendező a zeneileg is sokszínű film kiemelten fontos jelenetéhez keresett egy exkluzív színvonalat képviselő magyar zenekart, amely a világ bármely pontján játszhatna egy aukció elegáns közönségének. A rendező és a forgatókönyvíró a Farkas Gábriel Band egyik koncertjén eszmélt rá, hogy pont az általuk megálmodott zenekart látják a színpadon. Gábriel és jazz triója örömmel fogadta a felkérést, és végül kalandos körülmények között – csak a produkció kedvéért – még egy eredeti betétdalt is írtak a filmhez, amelyhez most készült el a videoklip.

Azzal keresett meg minket a produkciós stáb, hogy a film egyik jelenetéhez ránk van szükségük, akikről abszolút hihető, hogy egy elegáns fogadáson zenélnek a világ minden részéről érkező közönségnek. Nagyon izgalmasnak tartottuk a felkérést, amely eredetileg annyiból állt volna, hogy alakítsuk saját magunkat és játsszunk el a repertoárunkból egy klasszikus jazz dalt. Mi a Step In Out With My Baby-t ajánlottuk – mesélt Gábriel a kezdetekről.

A tervek szerint az énekes és jazz triója stúdióba vonult, hogy feljátsszák az említett dalt és egy másik nótát, amely a filmben szerepelni fog. Azonban három nappal a felvételek előtt kiderült, van egy nem kicsi megoldandó feladat.

Az általunk kigondolt és a produkció által elfogadott dal szerzője Irving Berlin 1888-ban született, emiatt egyértelműnek tűnt mindenki számára, távozásához képest eltelt már annyi idő, hogy a jogosítás egyszerű folyamat legyen. Azonban pár nappal a stúdióba vonulás előtt jött az infó, hogy a szerző bizony 101 évet élt, emiatt a jogi procedúra bonyolult és igen hosszadalmas lenne. Megoldást kellett találni. Ha nincs használható dal, akkor majd lesz! Ekkor dobtuk be az ötletet, hogy mi bizony írunk egy angol nyelvű eredeti betétdalt a film kedvéért – mondta mosolyogva Gábriel. Így született meg a Get A Life, amely a Farkas Gábriel Band tagjainak első közös szerzeménye. Szöveg: Farkas Gábriel, zene: Farkas Gábriel, Farkas Péter Bubu, Földesi Attila, Juhász Attila Jack.

Szóljon hozzá!