ZETApress

hírportál

Szolnokiak Józsefvárosban

Verebes György OpusaVerebes György Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész, zenész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője, a Magyar Festészet Napja Alapítvány elnöke: Opus című kiállítása nyílt meg tegnap este a Józsefvárosi Galériában.

A május 29-én keddig látható tárlatot Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg. Köszöntőt mondott a szolnoki születésű Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök hitvese. Zongorán közreműködött Verebes Ernő író, zeneszerző, a Nemzeti Színház dramaturgja, az alkotóművész testvére. Kézsebész édesapjuk tavaly decemberben hunyt el Zentán. A kiállításhoz kapcsolódva május 24-én csütörtökön 18 órakor a megnyitón is jelen lévő Hóvári János, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) főigazgatója beszélget Verebes Györggyel a József körúti galéria emeletén.

A Józsefvárosi Önkormányzat képviseletében dr. Sára Botond alpolgármester jelent meg a megnyitón. Mint köztudott, Kocsis Máté az április 8-ai országgyűlési választáson egyéni képviselői mandátumot nyert, ezért április 17-én összeférhetetlenség miatt lemondott polgármesteri tisztségéről, május 3-án csütörtökön pedig egyhangúan a 117 fős parlamenti Fidesz-frakció vezetőjévé választották. Az időközi polgármesterválasztás július 8-án vasárnap lesz a főváros VIII. kerületében.

Szóljon hozzá!