ZETApress

hírportál

SPAR-ünnep a Budapest100-on

Budapest100A SPAR is ünnepelt a Budapest100 hétvége alkalmából. 2015-ben immár ötödik alkalommal hívták közös ünneplésre a méltán népszerű Budapest100 program szervezői a főváros százéves épületeinek lakóit és az érdeklődő nagyközönséget, hiszen, ahogy azt a fesztivál mottója is hirdeti: Minden ház érdekes!

A Budapest100 program keretében ezúttal 60 ház nyitotta meg a kapuit. (A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban április 8-án nyílt kiállításról mi is beszámoltunk.) Idén a SPAR is örömmel ünnepelt együtt az egyik áruházának otthont adó százéves épület, a Károly körúton található híres Röser udvar lakóival és vendégeivel! Április 18-án szombaton reggel 10-től egész napon át számos izgalmas programmal, koncertekkel, vintage bazárral, borkóstolóval, építészeti- és helytörténeti előadásokkal, valamint kiállításokkal várta a százéves Röser udvar a történetére és építészeti értékeire kíváncsi közönséget ? tudatta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A programot a hagyományokhoz hűen a lakók és az épületben található üzletek közös együttműködésben alakították ki és valósították meg. Így például a Rododendron Art&Design Stúdióban a gyerekek 100 éves budapesti képeslapokat színezhettek újra, a Kontakt Kávézó kávétörténeti bemutatót és kóstolót tartott a vendégei számára, míg a SPAR egy nagy közösségi brunch-hoz szolgáltatott finom enni- és innivalókat, így a délelőtt érkezőket az udvarba belépve csábító terülj-terülj asztalkám várta!

A Budapest100 egy rendhagyó civil rendezvény, amely 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indult az OSA Archivum és a KÉK ? Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére. Nem véletlen, hogy a számtalan önkéntes közreműködésével létrejövő, az egész várost megmozgató és valódi lakóközösséget teremtő rendezvényt a brit The Guardian is beválogatta egyik cikkében a kontinens legizgalmasabb kulturális eseményei közé.

Szóljon hozzá!