ZETApress

hírportál

Díványok a Dunán

A kiállítás képeMűvészetterápiás kiállítás nyílik ma este 18 órakor az épp két hónapja megnyitott Hőgyes Endre utcai Tárt Kapu Galériában. Köszöntőt mond: Dr. Gazdag Gábor az ESZSZK Merényi Gusztáv Kórház telephely-igazgatója és Tóth Eszter művészettörténész, a Tárt Kapu Galéria szakmai vezetője ? tudtuk meg tegnap este Budán.

10. A Dívány a Dunán ? Nemzetközi Pszichiátriai és Pszichoanalitikus Találkozó keretében Budán, a Fő utcai Francia Intézetben is megnyílt egy hasonló kiállítás. Megnyitóján köszöntőt mondott: Dr. Temesvári Péter, a Frankofón orvosok magyarországi egyesületének elnöke, Didier Haguenauer, Attaché de coopération scientifique, technique et universitaire, Institut français és Jean-Yves Feberey, a Piotr-Tchaadaev Egyesület elnöke.

Mindkét kiállítást a Piotr-Tchaadaev Egyesület, a Budapesti Francia Intézet, a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Tárt Kapu Galéria rendezte. Kiállító intézetek: OORI Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztály, Merényi Gusztáv Kórház, Heim Pál Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Osztály és az Angyalház, Budapest, Kolozsborsai Elmegyógyintézet, Borsa, Kolozs megye, Románia, Ventimiglia Asl n.1 Imperiese Centro Diurno Villa Olga és Dipartimento di Salute Mentale di Caltagirone ? Palagonia, Szicília, Olaszország,, CH Henri-Guérin Pierrefeu-du-Var és CH de Breil-sur-Roya L?Eolienne, Franciaország, Atelier Element Present Hajime&Keiko Sato, Mie-Ken, Japán, Enosh The Israeli Association for Mental Health, Izrael, Atelier Crea Centre De Lantaarn, Belgium.

Szóljon hozzá!