ZETApress

hírportál

Könyvfesztivál a Millenárison

A XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégét, Ljudmila Ulickaját írói munkásságának elismeréseként Budapest Nagydíjjal tünteti ki Demszky Gábor főpolgármester holnap délután 5 órakor a Millenáris Teátrumban. Átadja az írónőnek a szobrot, a kitüntető oklevelet és a pénzjutalmat ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

Ljudmila Ulickaja számos irodalmi elismerés birtokosa, megkapta többek között a legrangosabb orosz irodalmi elismerést, a Booker-díjat, a francia Medici-díjat és az olasz Giuseppe Acerbi-díjat. A világhírű írónő könyvei közül a magyar olvasók elsőként a Médea és gyermekei, valamint a Kukockij esetei című regényeket vehették kézbe. A holnaptól vasárnapig zajló könyvfesztivál alkalmából hazánkban is megjelenő új regénye, a Daniel Stein, tolmács 2007-ben elnyerte Oroszországban a Nagy Könyv Nemzeti irodalmi-díjat.

A Budapest Nagydíj átadása előtt a közönség pódiumbeszélgetésnek lehet részese a Millenáris Teátrumban délután 4 órától. A fesztivált ? amelyen a díszvendég ország idén Románia ? délután 3-kor Szili Katalin házelnök asszony nyitja meg. Bővebb információk honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!