ZETApress

hírportál

A kultúra ereje

A Corvináktól a digitalizálásig. Ahol a múlt és jelen összeér. Az Országos Széchényi Könyvtár június 24-én, pénteken a Múzeumok éjszakájára mozaikszerű programot állított össze ? tudtuk meg Bóka B. László sajtófőnöktől.

Programjuk minden korosztály számára izgalmas lehetőségeket kínálva villantja fel a könyvtár sokrétű tevékenységét, péntek este 6 órától szombat hajnali 2-ig, kitárva kincseket őrző gazdag gyűjteményeinek kapuját.

24-én este negyed 9-kor nyílik meg új kiállításuk: Valóság, álmok és rémálmok a tengeren, avagy hadi- és utasszállító hajók, páncélozott óceánjárók, úszó paloták a XX. században. Modell-és könyvkiállítás a Polis Nemzetközi Kulturális Egyesület szervezésében. Megelevenedik sokunk vágya, a tenger, amelynek partja ezen az estén a Budavári Palotáig ér…

Mindegyik náluk belépőt vásárló látogatójukat olasz ételkülönlegességgel és egy pohár borral, vagy üdítővel vendégelik meg, továbbá harmad áron, kétezer forintért vásárolhatnak jegyet az Epona Spanyol Lovasiskola 21 órakor, a könyvtár előtt kezdődő Gálaműsorára.

És ha mindez nem volna elég? 18:30 és 20 óra között koncerttel is gondoskodnak a jó hangulatról! Légy a Mentorunk és kezdd nálunk az estét! Sztárvendég Vastag Csaba, az X?Faktor nyertese lesz, elő-zenekar a Bamm! ? rockabilly, blues, country. Ezen az estén mindenki FÉLÁRON iratkozhat be az Országos Széchenyi Könyvtárba!

Szóljon hozzá!