ZETApress

hírportál

Fotózz láthatatlanul!

A Ludovika téri Magyar Természettudományi Múzeumban délelőtt 11 órakor nyílt meg és október végéig látható a Wildlife Photographer of the Year 2010. című kiállítás, mely a világ legizgalmasabb természetfotóit mutatja be több mint száz képben.

A látogatók Máté Bence: Láthatatlanul című szatellit kiállítását is megtekinthetik. Alkotója tavaly elnyerte Az év természetfotósa-díjat. A mai kiállítást Radisics Milán, a Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke nyitotta meg. Máté Bence diavetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartott a természetfotózás rejtelmeiről, technikájáról, kulisszatitkairól. A kiállítást az Epson Print Akadémia támogatta.

Fotósoknak, grafikusoknak, művészeknek kínálnak komplex tudásanyagot a teljes digitális fotográfiai munkafolyamat lépéseinek megismeréséhez, megértéséhez és elsajátításához. Egyre több fotós, grafikus, művész jeleníti meg munkáit nyomtatott formában, miközben rengeteg szakmai nehézségbe, kérdésbe ütközik.

A felhasználók jelenleg kénytelenek minden egyes munkafolyamatnál külön-külön megkeresni az éppen ahhoz szükséges információkat, technológiákat. Ez a tény rendkívül megnehezíti munkájukat, értékes időt, energiát rabolva el tőlük. Az Epson Print Akadémia ezt a hiányzó szakmai tudást hivatott pótolni egy egynapos workshop keretében.

Az egynapos workshop folyamán a hallgatók megtanulhatják, hogyan kell fényképezni a lehető legjobb nyomat eléréséhez, továbbá hogy milyen utófeldolgozási és nyomtatás előkészítő munkákat kell végezni a nyers képeken – nyomtassa azt akár egy labor, vagy a fotós saját maga. A költséges próbálkozások helyett tehát egyből tökéletes, nyomtatásra is alkalmas anyagok hozhatók létre.

A kurzuson megismerkedhetünk a digitális fotográfiai munkafolyamat minden egyes lépésénél ? a fényképezéstől az elkészített fotó kinyomtatásáig ? használt legújabb professzionális eszközökkel, anyagokkal és technológiákkal. A kurzus áttekintést ad a témakör elméleti kérdéseiről és az eszközök gyakorlati alkalmazásáról. A nap végére a résztvevők képesek lesznek arra, hogy a megszerzett tudást hatékonyan alkalmazzák és hibátlanul feldogozott képeket, kiállítható, eladható nyomatokat hozzanak létre.

Az Epson Print Akadémia további célja, hogy a hallgató képzése ne fejeződjön be az egynapos kurzus végeztével, hanem folyamatosan, különböző formában további értékes információkat továbbítsunk részére. A honlap tehát a regisztráción és az általános tájékoztatáson túl komoly tudást összesítő információs bázist képvisel, amely bizonyos részéhez csak regisztrált tagok férhetnek hozzá.

A weboldal a témakör tudásanyagát kívánja összefoglalni. Az oldalon szereplő linkgyűjteményben megtalálhatók a témakörrel kapcsolatos leglényegesebb információk lelőhelyei. A letöltések szakaszban termék- és technológiai leírások, kisfilmek, nyomtatók meghajtó programjai, média profilok, frissítések, és további hasznos anyagok érhetők el. A honlapon a feltöltött és linkelhető anyagok folyamatosan bővülnek. A látogató a tananyagról is tájékozódhat az oldalon.

Szóljon hozzá!