ZETApress

hírportál

Frank Adél újra megdöbbent

Június 2-án, hétfőn két év után újra Magyarországon tart nagyszabású divatbemutatót az iparművész divattervezőnő, Frank Adél. A világ számos országában jól ismert művésznő Budapesten mutatja be először legújabb kollekcióját, melyet legközelebb szeptemberben, Londonban láthatnak majd az érdeklődők. A tervezőnő igazi show-t ígér a nagybemutatóra: operaházi balerinák és modellek mutatják majd be a legújabb ruhakölteményeket, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Izgatottan várja már június első hétfőjét a divatra érzékeny, igényes közönség, hiszen már évek óra nem tartott bemutatót hazánkban az ismert tervezőnő. Június 2-án azonban igazi csemegére számíthatnak azok, akik meghívást kapnak a különleges ötleteiről ismert iparművész-divattervező nagybemutatójára. A helyszín az Aulich Art Galéria, ahol az új és lenyűgöző kollekció mellett a művésznő festményeit is megcsodálhatja a közönség. A bemutató témái a nyári nappali és Couture viseletek, és a szeptemberben a londoni Nagykövetségen bemutatandó 2009 tavasz-nyári kollekció egyes darabjai. A fellépő vendégművészek az Operaház balerinái lesznek.

Június 2-án robban a legújabb divat-bomba!

A tervezőnő több mint tíz éve foglalkozik divattervezéssel: 1995. júniusában a Szabadalmi Hivatal védjegyoltalommal látta el a ruhákat, majd 1996-tól az Iparművészeti Lektorátus zsűrizett, iparművészeti termékké nyilvánította, mint művészeti és kivitelezési szempontból is a legmagasabb követelményeknek megfelelő kollekciót.

A tervezőnő tagja a Mensa HungarIQa közösségének, melynek több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. A Mensa célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket a világon. Az intelligencia meghatározó a kreátor kollekciója és vevőközönsége szempontjából is, hiszen a divatot, az érzékiséget és az intellektust ötvözi minden darabban. Fekete Kálmán: Női szív című könyvében bővebben lehet olvasni a művésznő munkájáról, inspirációjáról, életéről az Alexandra Kiadó gondozásában.

Budapesti bemutatóin nemcsak vevőköre, hanem az Aulich Art Galéria és a Hamilton Tőzsdeügynökség kiváló, részben férfi ügyfélköre is részt vesz, továbbá a Mensa HungarIQa egy része. Együttműködő- és média partnereik szintén nagyobb számban képviseltethetik magukat. A bemutató helyszínéül szolgáló Aulich Art Galéria az egyik legkiválóbb hazai művészeti galéria, ahol Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművészek állítanak ki. A galéria ars poeticája megegyezik Frank Adél gondolatiságával: A művészeti alkotás intenzív megszólító erő, a nagy mű pedig az, mely elől nem lehet kitérni. A nagy mű az ember legyőzhetetlen kommunikációs szenvedélyének megnyilatkozása és azért készült, hogy a némákat megszólaltassa.

Szóljon hozzá!