ZETApress

hírportál

Tatai lett a Séfek Séfe

András és RóbertTatai Róbert, a 23 éves szlovákiai szakács fiú magabiztos menetelés után megnyerte a tv2 gasztro-tehetségkutató műsorát, az ezzel járó tízmillió forintos fődíjat és a 3 hetes franciaországi Paul Bocuse Intézet szakmai továbbképzését. Wolf András tanítványa alig várja, hogy Lyonba utazzon tanulni.

Több száz jelentkező közül került ki az a 30 amatőr és profi szakács, akik közül egy három napos tréningen Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András csapatot választott magának, hogy a Séfek Séfe feladatait teljesítve a végső küzdelemig vezesse tanítványait. A csapatversenyeket mindhárom séf hat tehetséggel a háta mögött kezdte meg. Krausz Gábor csapatából Czifra Zalán, míg Wolf András csapatából Szendrei Bence és Tatai Róbert jutott a döntőbe.

Kétórás feszített munka várt a fiúkra, akiket háromfogásos menüjük elkészítésében korábbi csapattársaik segítették. A séfek már csak szurkolhattak tanítványaiknak, a Séfek Séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntöttek. Olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. A három fiú közül végül Tatai Róbert menüje győzte meg leginkább a zsűrit, így ő örülhetett az eredményhirdetéskor ? láttuk tegnap este a képernyőn.

? Mikor Nóri kimondta a nevemet, igazából fel sem fogtam, mi történt. Nagyon boldog voltam, mindenki a nyakamba ugrott és úgy éreztem, mintha egy másik világ kapui nyíltak volna ki előttem ? árulta el Robi. ? Kicsit kockázatos menüt választottam, de nagy volt a tét és két erős ellenfelem volt, így nem volt más választásom. A legtöbb támogatást a családomtól, a séfemtől, Wolf Andrástól és a csapatomtól kaptam, amit ezúton is köszönök nekik! ? hálálkodott a Séfek Séfe győztese, aki már kiskora óta szakácsnak készült.

? Mindig csak egy-egy kisebb célt tűztem ki magam elé, először arra koncentráltam, hogy valamelyik séf csapatába bekerüljek, utána annak örültem volna, ha két-három fordulón túljutok. Ahogy egyre közelebb került a döntő, úgy kezdtem el azon gondolkozni, milyen jó lenne meg is nyerni a versenyt. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült! ? lelkendezett Robi, aki alig várja, hogy ott legyen Lyonban és tanuljon. A győztes álma, hogy saját éttermet nyisson.

? Nagyon örülök, Robi megérdemelte a győzelmet, nagyon megérdemelte. Nem csak a döntőben nyújtott teljesítménye miatt, hanem az egész verseny alatt tapasztaltak miatt. Az a kiegyensúlyozottság, ami neki van, szerintem nagyon kell egy ilyen győzelemhez. Egy tehetséges, céltudatos srác, nagyon jó ízérzékkel. Beérett a munka, nagyon büszke vagyok rá! ? árulta el Wolf András, a győztes séfje. Aki pedig Tatai Róbertet és a többi tehetséget látva kedvet kapott a főzéshez, és maga is versenybe szállna a Séfek Séfe címért, az idekattintva jelentkezhet a széria 2. évadára.

Szóljon hozzá!